NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Duurzaamheid begint in de keuken
Tekst Tom Rampelbergh Beeld Grundig

Duurzaamheid begint in de keuken

Het epicentrum van ons dagelijks leven bevindt zich in de keuken. Hier gonst het van de bedrijvigheid. Logisch dat we bij de keuze van de keukenapparatuur geen compromissen willen sluiten rond kwaliteit, esthetiek en duurzaamheid. “Met onze nieuwe inbouwserie is dat ook niet nodig”, klinkt het bij Grundig.

Zondagmiddag 19 september, iets na 16 uur, Gut Böckel tijdens de Küchenmeile. Grundig maakte hier de komst wereldkundig van een compleet nieuwe inbouwfamilie, gebaseerd op een nieuwe merkidentiteit. “Zorg, generositeit en respect zijn karaktertrekken die we associëren met een ‘goed persoon’”, klinkt het tijdens de officiële voorstelling. “Bovendien koppelen we ze aan duurzaamheid en een betere toekomst. Grundig deelt deze karaktertrekken en we begrijpen dat ze eerst en vooral thuis worden gevormd en aangeleerd. Wat thuis gebeurt, vormt de wereld buiten. Duurzaamheid begint dus thuis, ook in de keuken.”

Het handelsmerk qua design: een horizontaal balkje met afgeronde hoek.

Geen compromissen

Eén duidelijke visie stond voorop bij de ontwikkeling van het nieuwe inbouwgamma: geen compromissen op het gebied van kwaliteit, esthetiek en duurzaamheid. “Elke pijler is even belangrijk als de andere en dat idee helpt ons om weldoordachte toestellen te blijven ontwikkelen”, verduidelijkt de fabrikant. “Een design dat visuele rust uitstraalt combineren we met de meest geavanceerde technologieën en connectiviteitsmogelijkheden waarbij we de energie-efficiëntie en het waterverbruik nooit uit het oog verliezen. Bovendien maken we bij de productie van (componenten van) de toestellen gebruik van gerecycleerd materiaal. Om maar één voorbeeld te geven: bij de productie van bepaalde onderdelen van onze nieuwe ovens worden gerecycleerde visnetten gebruikt.” 

Design

Modern, tijdloos, elegant. Drie omschrijvingen waarrond de designafdeling van Grundig werkte om de nieuwe inbouwtoestellen vorm te geven. Ze introduceerden bovendien een handelsmerk, een designelement dat steeds terugkeert: een horizontaal balkje met afgeronde hoek. “De pure geometrische vormen in het design ademen hoge kwaliteit en esthetische eenheid en rust”, legt de fabrikant uit. “Die visuele rust versterkt de verfijnde smaak. Ook de bediening werd grondig bekeken waarbij geopteerd werd om deze consistent en eenvoudig te houden. Dit zorgt er voor dat de talrijke digitale innovaties toch zeer gebruiksvriendelijk zijn. De combinatie van digitale en analoge bediening verhoogt de gebruikersbeleving.

Een breed TFT-scherm staat bij de GR9900 garant voor een moeiteloze bediening.

Hele familie

Grundig komt met een hele familie inbouwapparatuur: ovens, koelkasten en vaatwassers. We zoomen graag in op de nieuwe ovens. “Deze delen uiteraard het design met alle andere nieuwe inbouwtoestellen maar beschikken over specifieke (nieuwe) functies die het gebruik ervan naar een hoger niveau tillen”, aldus Grundig. “Zo zorgen de HotAeroPro- en SmartAeroPro-functies voor een homogene luchtstroom doorheen de oven met behulp van een innovatieve BLDC-motor en dat garandeert een nog nauwkeurigere temperatuurregeling.”

Drie namen

Grundig creëerde binnen de inbouwapparaten drie segmenten en koppelde daaraan telkens een nieuwe lijn. “Op basis daarvan zijn we in staat specifieke vragen van klanten makkelijker te beantwoorden en maken we een duidelijker onderscheid tussen de toestellen in deze verschillende lijnen”, legt de fabrikant uit. “Met de lijnen GR5500, GR7700 en GR9900 beschikken we over inbouwoplossingen voor diverse doelgroepen. Bij de eerste staan gebruiksvriendelijkheid, een gemakkelijke reiniging en onderhoud, en ergonomische en flexibele oplossingen centraal. De GR7700-apparaten krijgen daar de connectiviteit via HomeWhiz, geautomatiseerde oplossingen dankzij nieuwe sensortechnologieën, displays met hoogwaardige chroom- en roestvrijstalen elementen en een meer intuïtieve gebruikersbegeleiding bij. De GR9900-serie is het topsegment. In deze toestellen garanderen de aanwezige technologieën het meest nauwkeurige resultaat. De bredere TFT-schermen verzekeren een moeiteloze bediening.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details