NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
De woonkeuken als centraal uitgangspunt
Beckermann houdt de vinger aan de pols en pikt trends heel snel op. Een nieuwe keukenopstelling met zachte tinten en afgeronde vormen is een mooi bewijs hiervan.

De woonkeuken als centraal uitgangspunt

Handelaars en consumenten houden van de leefruimtekeukens die Beckermann een paar jaar geleden introduceerde. En ook de organisatoren van de Kitchen Innovation Award zijn fan. Het concept Lovestory kreeg immers een Kitchen Innovation Award 2023. Extra motivatie voor Beckermann om er nog een concept bij te brengen, namelijk Qualitytime.

Wie Küchenmeile zegt, zegt Löhne. In een straal van slechts een handvol kilometer rondom Löhne bevinden zich immers een pak keukenfabrikanten. Een uitzondering is Beckermann. Zij organiseren hun Hausmesse in Cappeln, ongeveer honderd kilometer verderop. “We nodigen de keukenprofessional steevast naar Cappeln uit om onze nieuwtjes te komen ontdekken”, aldus Karsten Mylius van Beckermann. “Het is best een trip maar zeker de moeite waard.”

Meer dan keukens alleen. Beckermann trekt ook naar de badkamer.

De keuken als centrum van de woning

Beckermann introduceerde enkele jaren geleden het concept van de leefruimtekeukens. “Keukens en woonkamers versmelten tot één samenhangend geheel en dat is al jaren aan de gang”, weet Karsten. “In onze leefruimtekeukens willen we met concrete ideeën de keukenprofessional inspireren. De woonkeuken is steeds het uitgangspunt, het hart en centrum van elke woning. Van daaruit ontstaan uitzonderlijke woon- en leefwerelden die heel specifiek in te plannen zijn. De bestaande leefruimtekeukens Lovestory, Familytime, Mamamia, Teamwork, Mannenhuis, Vrouwenpower en Work-Life-Balance krijgen het gezelschap van trendy Qualitytime. Functionaliteit en design zijn in alle details terug te vinden. De planning loopt immers door in de verschillende ruimtes. Keuken, woonkamer, home office…”

Flexibele tafel

“Keukens en woonkamers die een geheel vormen, dat zien we al jaren”, vervolgt Karsten. “Maar soms is de totale woonoppervlakte dusdanig beperkt dat er simpelweg geen ruimte is voor bijvoorbeeld een eettafel. In appartementen van 60 à 66m² is er slechts ruimte voor een open keuken, een living en een aparte slaapkamer. Ideaal voor jonge koppels die hier hun eerste stapjes zetten of voor de iets ouderen die hun te grote woning inruilen voor een kleiner appartement, bijvoorbeeld in het stadscentrum. Tijdens onze Hausmesse vorig jaar stond in de lobby een prototype opgesteld met een simpele vraag: test mij uit en geef feedback. Enorm veel positieve reacties en uiteraard ook handige tips later, is er nu dus de Flex Dining Table. Deze zit in het kookeiland geïntegreerd. Heb je een tafel nodig, dan schuif je deze simpelweg uit het eiland. Niet meer nodig? De tafel weer in het eiland schuiven en klaar is kees. Wil je gasten uitnodigen, dan kan dat want de Flex Dining Table biedt plaats tot zes personen.” 

Het Hausmesse-team van Beckermann.

Totale omschakeling

Op vraag van zijn handelspartners schakelt Beckermann volledig om naar hoogwaardige 19mm-korpussen en stapt het dus af van deze van 16mm. “Tot nu waren ze allebei in gebruik en van dat gegoochel met twee afmetingen stappen we af”, aldus Karsten. “Het geeft onze handelspartners een aantrekkelijk verkoopargument en voor onze productie is het zeer zeker ook een voordeel. Vanaf nu is het duidelijkheid troef.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details