NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
De toekomst van keukenontwerp

De toekomst van keukenontwerp

De geavanceerde PaletteCAD software is dankzij de intuïtieve interface geschikt voor iedereen die zich bezig houdt met interieur- of keukenbouw. Het programma stroomlijnt het proces van tekenen tot en met productie en het gedetailleerd 3D-model maakt het verkopen van een keuken nog makkelijker.

PaletteCAD heeft zich sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 enorm ontwikkeld. Inmiddels is het de meest gebruikte CAD/CAM combinatie in de interieurbouw. Met de software kunnen ontwerpers en architecten gedetailleerde 3D-modellen maken van keukens en interieurs. Dit brengt ontwerpen tot leven en maakt het eenvoudig om de klant te overtuigen.

Dankzij het handige drag-and-dropsysteem is het programma zeer gebruiksvriendelijk, maar het is ook zeer flexibel. De software biedt de mogelijkheid om ontwerpen eenvoudig te wijzigen of aan te passen. Het is mogelijk om verschillende soorten bestandstypes te importeren en exporteren, van bijvoorbeeld AutoCAD en SketchUp. De basis van het programma is een uitgebreide bibliotheek van duizenden items, die het maken van een nieuw ontwerp vergemakkelijken. Er zijn veel artikelen van veel bekende merken te vinden. Denk aan Blum, Grass, Häfele, Hettich en Würth, texturen van Egger, Decolegno, Hi-Macs, Cosentino en Pfeiderer, en keukenapparatuur van BORA, Gaggenau, Siemens en Miele.

Met een VR-bril kan de klant midden in het ontwerp staan.

Mede-eigenaar Sander Tiems: “PaletteCAD is ontwikkeld met de interieurbouwer in het achterhoofd. De software zorgt ervoor dat u geld verdient door een efficiënter proces van tekenen tot en met productie. Daarnaast zijn wij beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 9/10 onder 115 ondervraagde klanten, dit komt onder andere door ons uitgebreid helpdeskteam met expertise uit de branche.”

Ook zonder technische kennis mooie ontwerpen

Voor het gebruik van PaletteCAD is geen technische achtergrond nodig. De software is ontworpen met de gebruiker in gedachten en biedt een intuïtieve interface die gemakkelijk te begrijpen is. Een gebruiker van het eerste uur is Monique Posten, van Interieur Ontwerp Monique Poster. “Ongeveer 13 jaar geleden zocht ik naar een goed 3D ontwerpprogramma. Ik heb twee opties overwogen, maar PaletteCAD leek mij het makkelijkst. Ook de koppeling met CNC machines is voor mij een grote pre. Ik vind het erg fijn dat de keuken makkelijk op te delen is en vanuit alle hoeken te bekijken is. Het uiteindelijke ontwerp is zo realistisch dat het bijna niet van echt te onderscheiden is. Door middel van een VR-bril kan de klant de keuken echt beleven.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details