Platform over design en techniek in de keukenbranche
Spoeltafels & Kraanwerk

Black is the new black

Foto-3-Franke
De zwarte combinatie spoelbak en kraan creëren een mooi contrast met de lichtere tinten van het werkblad.

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | Franke

12 november 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Kunnen we nog van een trend spreken als een bepaalde kleur in keukentoepassingen jaar na jaar aan de top blijft staan? Enkele jaren geleden zagen we de intrede van zwart als bijkomende kleur. Als contrastkleur met een overheersende andere tint tot zelfs keukens volledig in het zwart. Vandaag is het duidelijk: zwart is here to stay.

Zwart in de keuken, het blijft een populaire keuze. Een hele keuken in het zwart of contrasterend met andere aanwezige kleuren en materialen, dat bepaalt uiteraard de klant naar eigen goeddunken. Als fabrikant van spoelbakken en keukenkranen weet Franke als geen ander trends te spotten en er snel op in te spelen. Van beide producten bestaat vandaag een groot assortiment in het zwart wat tot mooie combinaties kan leiden. Of de klant nu kiest voor mat zwart of voor onyx, met dat tikkeltje glinstereffect voor een luxueuzere uitstraling: bij Franke vind je wat je zoekt.

Zwart in de keuken? Here to stay!

Natuurlijke look-and-feel

Graniet is niet alleen een van de mooiste materialen, het is ook een van de hardste. Het statement van Franke liegt er niet om. De keuze voor graniet, het eigen ontwikkelde Fragranit+ meer bepaald, brengt een toegevoegde waarde in elke keukenstijl. “Fragranit+ is bijzonder elegant en geeft de keuken een natuurlijke look”, legt Roxanne Lalmant van Franke ons uit. “Naast het mooie resultaat zijn onze granieten spoelbakken extreem slijtvast, niet poreus en voldoen ze aan de strengste hygiënische normen. Voeg daarbij een perfect werkende keukenkraan en het is een perfect plaatje, eentje dat bovendien heel praktisch is.”

Zwart is zeker niet saai

Het is zeker niet de gemakkelijkste opgave om uit het enorme assortiment zwarte spoelbakken en het minstens even grote scala keukenkranen die ideale match te creëren die de keuken van de klant een enorme meerwaarde geeft. Speels, mystiek, luxueus, voor elk wat wils. De eeuwige twijfelaar vindt in Franke de logische bondgenoot. De fabrikant geeft met plezier enkele populaire ‘perfect matches’ mee. Daarnaast daagt Franke de durvers uit om met hun eigen creativiteit aan de slag te gaan. Smaak is nu eenmaal een subjectief gegeven. “Maar zwart is nooit saai, dat staat als een paal boven water”, aldus Lalmant.

Een Fragranit+ spoelbak in mat zwart of onyx?

Zalig combineren

Uit het gamma spoelbakken en keukenkranen pikt Lalmant enkele voorbeelden om tot een leuke zwarte eyecatcher in de keuken te komen. “Denken we aan onze praktische spoelbak Fresno, een leuke maar niet alledaagse keuze, dan komen stoer, chic en glamoureus naar boven”, stelt Lalmant. “Daarbij hoort uiteraard een Franke-kraan en welke past er dan beter bij dan de rvs keukenkraan Myhos in industrieel zwart. De kleur komt er via de PVD-technologie en kan dus tegen een stootje. Een minder strakke opstelling? Urban (spoelbak en kraan) brengt het authentiek karakter weer in de keuken. En last but not least: de combinatie van de Kubus 2.0 onderbouwspoelbak met de Pescara 360°, een kraan die moet gezien worden.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details