NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Awardwinnende afzuigkookplaat combineert slim kookcomfort met intuïtieve draaiknoppen
Elica NikolaTesla Unplugged met draaiknoppen en ‘all black’ architecturaal design.

Awardwinnende afzuigkookplaat combineert slim kookcomfort met intuïtieve draaiknoppen

Als innovator, zowel op vlak van slim kookcomfort, performante afzuiging als uitmuntend design, pakt Elica uit met NikolaTesla Unplugged. Deze nieuwe afzuigkookplaat combineert draaiknoppen met analoge touch & feel, met tal van innovatieve functies. Vernuftige technologie, weliswaar steeds ten dienste van eenvoud, comfort en uiteraard het culinaire resultaat. 

We kennen Elica als een referentie op vlak van dampkappen. Daar kwamen in 2016 de NikolaTesla-inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiging bij. Sindsdien profileert het Italiaanse label zich ook als innovator op vlak van afzuigkookplaten, met focus op een hoogwaardige esthetiek gecombineerd met slim kookcomfort en een efficiënte maar uiterst stille afzuiging. Beleving staat daarbij centraal, van het design maar ook van het koken an sich. En dat is waar nu ook deze NikolaTesla Unplugged in beeld komt, meteen goed voor een indrukwekkende collectie aan designonderscheidingen waaronder een Reddot Winner 2023, German Design Award en een Good Design award.

In gesloten toestand gaat de geïntegreerde afzuiging volledig op in het zwarte kookvlak.

Herwonnen liefde voor analoog

In deze snel veranderende digitale wereld houden we ervan om af en toe terug te grijpen naar het analoge. Net daarom werd de nieuwe en krachtige Elica-afzuigkookplaat NikolaTesla Unplugged uitgerust met intuïtieve draaiknoppen, strak vormgegeven voor een professionele, robuuste en kwaliteitsvolle uitstraling. Daarbij wordt ook het onderhoudsgemak niet uit het oog verloren. De knoppen zijn magnetisch bevestigd, waardoor het onderhoud erg gemakkelijk is. Ook het kookvlak laat zich snel reinigen. 

De centrale afzuiging wordt afgedekt met een volledig vlak geïntegreerd glazen klepje dat alleen opent wanneer er gekookt wordt. De functie Autocapture maakt dat het afzuigvermogen trouwens volledig automatisch geregeld wordt, efficiënt en in alle stilte dankzij de Comfort Silence-technologie. Ook belangrijk: de Long Life++-filters met hoog geurfiltervermogen zijn gemakkelijk van bovenaf bereikbaar. Ze zijn eenvoudig regenereerbaar waardoor ze tot vijf jaar meegaan en twintig keer duurzamer zijn dan standaard houtskoolfilters.

Elica NikolaTesla Unplugged met roestvrijstalen afwerking en meer professionele look.

Slimme functies voor een professioneel resultaat

De authentieke beleving staat centraal bij NikolaTesla Unplugged, zonder afbreuk te doen aan het slim comfort zoals we dat van de NikolaTesla-afzuigkookplaten gewend zijn. We noteren een aantal vernuftige functies, weliswaar steeds in functie van het gebruikscomfort en het uiteindelijke culinaire resultaat. De drie automatische kookfuncties zijn daar een voorbeeld van: ‘melting’ voor het smelten van boter of het bereiden van delicaat voedsel zonder voortdurend roeren, ‘warming’ voor warmhouden maar ook het langzaam bereiden van bijvoorbeeld crèmes of sauzen en ‘simmering’ voor het sudderen, zonder dat er ongewenst kookvocht op de kookplaat terechtkomt. 

Ook als het snel en hard moet gaan, staat NikolaTesla Unplugged paraat. De ‘fast-boiling’-functie brengt water dertig procent sneller aan de kook, in vergelijking met een traditionele kookplaat. Voor een extra grote pot of pan zijn er twee koppelbare bridge-zones. Noteer tot slot dat deze kookplaat van 90 cm er zowel is in een volledig zwarte architecturale uitvoering als in een variant met hoogwaardig roestvrij staal, die knipoogt naar de professionele keuken. Dezelfde kwaliteit en functies, met een net iets andere look op maat van het gewenste hoogwaardige keukendesign.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details