NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“Als installateur ben je maar zo sterk als de partners waarmee je samenwerkt”
Karaktervolle badkamer gerealiseerd door Intervaria, met Watertube-kranen in de onderhoudsvriendelijke PVD-finish Gun Metal. (Intervaria)

“Als installateur ben je maar zo sterk als de partners waarmee je samenwerkt”

Een gedeelde visie op vlak van design, kwaliteit en service, dat is wat badkamerspecialist Intervaria zo’n drie jaar geleden deed kiezen voor O-Plus. Vandaag is dit Belgische designlabel, en vooral het designassortiment van O-Plus by Treemme, prominent aanwezig in de Intervaria-toonzaal die als een inspirerende belevingsruimte werd opgevat. Blikvanger: de nieuwe, uitgebreide en modulaire Watertube-kranencollectie die meteen op heel wat enthousiasme kan rekenen. 

Intervaria in Sint-Amands, Puurs. (Intervaria)

Intervaria in Sint-Amands is een familiebedrijf pur sang. Het tegelbedrijf van de (schoon)ouders evolueerde langzaam maar zeer zeker naar een badkamerspeciaalzaak die zich vooral toespitst op het betere midden- en hogere marktsegment. Aan het roer sinds 2017: meewerkende zaakvoerder Sven Hesters, die samen met een klein team aan vaste medewerkers elke dag opnieuw voor onberispelijke kwaliteit gaat. De gepersonaliseerde aanpak werkt, steeds op maat van de wensen en het budget van de klant. “Elke badkamer is het resultaat van een conceptueel proces dat in nauw overleg samen met de klant tot stand komt”, steekt Sven van wal. 

Dat tikkeltje anders 

“Als installateur ben je maar zo sterk als de partners waarmee je samenwerkt”, weet Sven. Hij ging dan ook bewust op zoek naar de juiste partners, selecte leveranciers en sanitaire merken die aansluiten bij zijn persoonlijke visie op vlak van kwaliteit en service. “Partners die ook voeling hebben met wat er leeft in de toonzaal en open staan voor feedback. Daarnaast hebben we productgewijs uiteraard oog voor design. Tijdloos, maar soms ook net dat tikkeltje anders dan anders.” Dit allemaal maakte dat Intervaria, nu zo’n drie jaar geleden, uitkwam bij het Belgische designlabel O-Plus. De klik was er en vandaag is O-Plus overtuigend aanwezig in de Intervaria-showroom. Deze concep­tuele toonzaal neemt trouwens de vorm aan van een belevingsruimte met consequente kwaliteit en een eigentijdse stijl: tijdloos, op smaak gebracht met een warm Scandinavisch sausje en her en der een industriële knipoog. Voor dit laatste zorgt onder meer de nieuwe Watertube van O-Plus by Treemme, opmerkelijk kraanwerk met de signatuur van Italiaans designer Massimiliano Braconi en geïnspireerd op het archetype van een waterleiding. 

De Watertube-badkraan, ook verkrijgbaar in PVD-finish Yellow Gold. (O-Plus by Treemme)

Zeer compleet en modulair

De zeer complete en modulaire Watertube-collectie van O-Plus by Treemme wordt getypeerd door een eenvoudige maar krachtige vormentaal met ronde lijnen. Uitgevoerd in roestvrij staal en naast de Satin Stainless Steel-afwerking eveneens verkrijgbaar in drie PVD-finishes: Gun Metal, Yellow Gold en Bronze. Sven van Intervaria: “De reeks sloeg meteen aan. Vooral de uitvoering in Gun Metal, die perfect aansluit bij onze tijdloze stijl, kent veel bijval. Knap, maar ook een zeer onderhoudsarm alternatief voor matzwarte kranen.” Het is in deze vorm dat de Watertube-collectie – met een inbouwdouchecombinatie, hangende hoofddouche, bad- en wastafelkranen – zijn  weg vond naar een project van Intervaria in Puurs, Sint-Amands. Het artistieke gezin van vier was uit op een badkamer met panache, met voor hem een douche, voor haar een bad en voldoende opbergruimte en voor de tieners een aangename plek om tot rust te komen. Veel badkamer op weliswaar een beperkte oppervlakte, zonder het open en ruimtelijke geheel uit het oog te verliezen. “Deze badkamer is het resultaat van een intensief creatief proces, tot stand gekomen in voortdurend overleg met de klant”, aldus Sven. Het is niet alleen het ontwerp, maar ook de uitgekiende mix van materialen die het hem doet: de combinatie van tegels in White Titanium en Emerald Green, het fineer van notelaar, het donkergrijs gefumeerde glas en uiteraard het Gun Metal van de Watertube-kranen. Een impactvol geheel waarin O-Plus by Treemme voor het gegeerde designpuntje op de i zorgt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details