NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Badkamertrends: nieuwe sanitaire kranen voor wastafel en bad

Badkamertrends: nieuwe sanitaire kranen voor wastafel en bad

We beginnen het jaar in schoonheid en wel met dertien bijzondere kranen voor de wastafel, het bad en de douche. ‘Kranig’ design, dat niet bang is om een krachtig statement te maken en met volle overtuiging mee een stempel te drukken op de onderscheidende badkamerinrichting. Geen dertien in een dozijn, met andere woorden. Voor welk design val jij?

1. Nieuwe klassieker
De nieuwe Aurelia-collectie van O-Plus by Treemme herinterpreteert klassieke vormen en weet deze te verzoenen met eigentijdse lijnen en proporties. Het resultaat: een sculpturale kraan met tijdloos design die kan aarden in uiteenlopende badkamerstijlen. Aurelia is een complete collectie eengreepskranen, uitgevoerd in messing en verkrijgbaar in twaalf finishes. Een design van Danilo Fedeli. 

2. Glashelder en glamoureus
De MEM kraan met elegante buiging van Dornbracht is er nu ook met ultra chique draaiknoppen in kristalglas, het resultaat van een samenwerking met het Italiaanse Glass Design. Naast deze Glamorous Ice knop is er ook nog de Glamorous Cliva knop met lineaire groeven, beide varianten verkrijgbaar in twee hoogtes. De kraan is er in acht finishes, waaronder de al dan niet geborstelde champagnetint.

3. Deel van een allesomvattend geheel
Nieuw van Villeroy & Boch: de premium badkamercollectie Antao die naast diverse meubels, wastafels, spiegels, een toilet, een ligbad nu dus ook kranen omvat. Net als de andere producten uit de collectie hebben de kranen een organische vorm, geïnspireerd op een dauwdruppel. Beschikbaar in elf verschillende modellen in de afwerkingen chroom, mat zwart en geborsteld nikkel. Een design van kaschkasch.

4. Reddot Winner 
Maak kennis met Tulum by Starck, de waterbesparende kranenserie in het middensegment waarmee Duravit een Reddot Award 2023 in de wacht kon slepen. Het monolithische ontwerp, teruggebracht tot de elementaire componenten, overtuigt en completeert het badkamerdesign. Verkrijgbaar in chroom en matzwart en met oplossingen voor diverse badkamertoepassingen. Een design van Philip Starck.

5. Portugese schone
Het hoeft niet altijd Italiaans design of Duitse degelijkheid te zijn. Van het Portugese Bruma is deze Genesi met bijzonder elegante knoppen, goed voor maar liefst drie recente awards: een German Design Award 2024, Design Plus Award uitgereikt op de laatste editie van ISH en een Iconic Award 2023 Innovative Architecture. De kraan is er in een waaier aan varianten en in zes finishes.

6. Het wiel heruitgevonden 
De focus van Rota, nieuw bij Cristina Rubinetterie, ligt op de bijzondere draaiknoppen die knipogen naar een wiel. Het is deze mechanische factor met industriële insteek waardoor deze omvangrijke reeks aan kranen voor de badkamer niet onopgemerkt blijft. Een design van Angelettiruzza Design.  

7. Met allure
Grohe viel in de prijzen – Iconic Awards 2023 Innovative Interior – met  de Allure-collectie, de stijlvolle wastafelmengkraan in diverse formaten en vier finishes: Chrome, Brushed Cool Sunrise (mat goud), Brushed Warm Sunset (mat brons) and Hard Graphite (mat donkergrijs). De kraan is afgewerkt met een slijtbestendige StarLight-beschermlaag om krasvorming te voorkomen. Perfect te combineren met de Grohe Allure-accessoires voor een harmonieus totaalplaatje.

8. Maximale ontwerpvrijheid 
Het Italiaanse Ritmonio zet met de Diametro35 Impronte-collectie in op verregaande personalisatie en maximale ontwerpvrijheid. Zo kan men niet alleen kiezen uit de zestien kleuren van de Ritmonio Finishes Selection, maar ook uit diverse combinaties van het kraanlichaam met verschillende grepen of knoppen. De bijpassende accessoires van het Elementa-concept maken het af.

9. Ultradunne uitloop en hendel
Nieuwkomer in het gamma van Zucchetti: de Octo eengreepsmengkraan, met bijzonder design dat een ultradunne uitloop en hendel combineert met ronde en zachte vormen. De kraan, volledig uitgevoerd in messing, is er in elf verschillende finishes waaronder vijf PVD-kleuren: Brushed chocolate, British Gold, Gold, Total black en Copper. Een design van David Lopez Quincoces.

10. Architecturale kranenserie in twee designvarianten
De hansgrohe Tecturis-kranenserie, voorzien van de EcoSmart+ en CoolStart-technologie, is beschikbaar in twee designvarianten. Met zijn zachte rondingen en lijnen past deze Tecturis S harmonieus in verschillende badkamerstijlen en creëert rust en ontspanning. Tecturis E legt dan weer de nadruk op een strakke no-nonsense stijl met zijn moderne, kubusvormige design. Verkrijgbaar in vier FinishPlus-oppervlakken: Chroom, Matt Black, Matt White en Brushed Bronze.  

11. Rond versus plat
Zoals de naam Q316 al doet vermoeden, is deze kranenreeks van Zazzeri uitgevoerd in roestvrij staal AISI 316L. Verkrijgbaar in geborsteld staal en verschillende duurzame PVD kleuren: Carbon, Charcoal grey, Bronze-copper, Copper, Cognac en White-gold. Het ontwerp combineert een cilindrisch lichaam met een platte uitloop die deze reeks kenmerkt. De collectie omvat, naast de verschillende oplossingen voor wastafel en bad, twee originele douchekoppen en ook twee keukenkranen. Een design van Arch. Roberto Innocenti. 

12. Summum van minimalisme
Graag strak? Deze OPUS-collectie van Ceadesign is het summum van minimalisme. Een heldere vormentaal, met het signatuur van de Belgische architect Bruno Erpicum, waarbij de kraan herleid werd tot de essentie. Deze collectie in RVS AISI 316L is verkrijgbaar in gesatineerd en gepolijst staal en in de verschillende CEA finishes: Black Diamond, Light Gold, Bronze en Copper. 

13. Geribbelde textuur 
De Jo-collectie, best toegankelijk design van het Italiaanse Paffoni, is zo compleet dat het gamma aan elk type toepassing in de badkamer kan voldoen. Eenheid in design is het motto. De geribbelde textuur van de greep zet de geometrische vormentaal kracht bij. Alle modellen zijn verkrijgbaar in chroom en mat zwart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details