Platform over design en techniek in de keukenbranche
Nieuws

2020, een uitstekend jaar

Foto-1-DER-KREIS
Ronny Thyssen: “Ons nationaal congres is een prachtige gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten.”

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | DER KREIS

22 september 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Ernst-Martin Schaible, CEO en oprichter van DER KREIS, beseft dat 2020 een bijzonder moeilijk jaar was voor iedereen door de wereldwijde pandemie. Bij de bekendmaking van de sterke cijfers is hij er dan ook als de kippen bij om alle leden, partners uit de sector en medewerkers van DER KREIS te bedanken voor hun voortdurende inzet om de waarde van de groep uit te dragen.

Teken van vertrouwen

De cocooning-trend heeft het welzijn van de ‘thuis’ verder geaccentueerd. Meer en meer mensen (blijven) investeren in hun eigen woning en het thuiscomfort en daar plukt de keuken ook zijn  vruchten van. Schaible: “We zien dat de gemiddelde financiële waarde van de keuken, een plaats van leven en gezelligheid, met 8 procent steeg naar 14.257 euro. De keuken is bovendien ook een maatstaf voor succes geworden, net zoals de auto dat vroeger was. Een lokale handelaar, lid van DER KREIS, is vandaag een gewilde partner voor de consument. Een DER KREIS-lid is namelijk bekwaam en het geeft de consument het vertrouwen dat de keukenhandelaar de juiste partner is om zijn investering in een nieuwe droomkeuken tot een goed einde te brengen.” 

Ernst-Martin Schaible (links), algemeen directeur van DER KREIS, met naast zich Ralph Leimbach, algemeen directeur van DER KREIS Systemverbund Holding.

Wat met 2021?

Schaible: “De internationale oriëntatie van DER KREIS laat onze leden toe te profiteren van onze knowhow en ervaring, en dat garandeert hen een sterke positie op de markt en waarborgt hun concurrentievermogen op lange termijn. Ook in de eerste maanden van 2021 zien we een vooruitgang. De vraag naar nieuwe keukens blijft toenemen en onze partners in de industrie bevestigen deze trend. We zijn er dan ook rotsvast van overtuigd dat 2021 opnieuw een succesvol jaar zal zijn voor de keukenhandelaars en ook voor DER KREIS. We merken wel een belangrijke risicofactor op: de wereldwijde beschikbaarheid van materialen en de daaruit voortvloeiende vertragingen bij de leveringen en eventuele prijsstijgingen kunnen de markt beïnvloeden. DER KREIS is een sterke vereniging en we zullen alles in het werk stellen om, samen met onze partners in de sector, goede oplossingen te vinden voor onze leden zodat ook 2021 een veelbelovend jaar wordt.”

Nieuwe wind

Je las het al in de vorige edities van Keukenbouw: dankzij een nieuw team bij DER KREIS BeLux waait er een frisse wind doorheen de organisatie. En dat werpt overduidelijk zijn vruchten af. “We kennen inderdaad vrij onverwachte successen”, bevestigt Ronny Thyssen die aan het hoofd van DER KREIS BeLux staat. “De nationale resultaten laten niet lang op zich wachten. Wij kijken ook heel hard uit naar ons nationaal congres op 8 november. Een prachtige gelegenheid om alle leden van DER KREIS BeLux weer te ontmoeten.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details