NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Slimme technieken verhogen de sfeer en het comfort in de keuken

Slimme technieken verhogen de sfeer en het comfort in de keuken

Uit een recente studie blijkt volgens het team van Koelnmesse, de organisatoren van de imm cologne, dat veel gebruikers ervan uitgaan dat technologieën voor een slimme woning de veiligheid en de energie-efficiëntie positief beïnvloeden. Naber, specialist in de ontwikkeling, productie en verkoop van keukentoebehoren, bewees dat door een gepaste keukenluchtafvoertechniek aan die voorwaarden voldaan kan worden. Dat deed het tijdens een speciale showcase op imm cologne van 13 tot 19 januari. De eigen ontwikkelingen die de firma voorstelde, combineren de hoogste energie-efficiëntie met ultiem kookgenot.

In deze lofttoepassing, met een beperkte ruimte, koos men voor een Corno Turno spoelbakcombinatie.

 

De slimme woning

Zeer stabiel, niet brandbaar en met het kleinst mogelijke drukverlies in de leidingen. Deze uitstekende kenmerken van de COMPAIR STEEL flow® luchtkanalen konden tijdens de speciale showcase rond de slimme woning en de slimme loft op veel interesse bij vakman en eindgebruiker rekenen. In de slimme woning verbonden ronde metalen kanalen, zichtbaar onder het plafond gemonteerd, een wanddampkap met de luchtafvoer-muurdoorvoerunit COMPAIR® BIXO. Met deze als passiefhuiscomponent gecertificeerde innovatie kunnen ook in energiezuinige woningen comfortabele luchtafvoersystemen gerealiseerd worden. Het luchtdichte textielmembraan van dit systeem wordt met behulp van een elektrische motor verdraaid, zodat het de muurdoorvoerunit hermetisch afsluit. De elektronica opent de doorlaat volledig, zodra het een luchtstroom van de dampkap vaststelt. Aangezien bij afvoer ook toevoer nodig is, geeft de sturing een signaal naar tot drie BIXO Balance® muurdoorvoerunits, die dan automatisch openen. Architect-Professor Dr. Werner Sobek, een van de oprichters van de Duitse Organisatie voor Duurzaam Bouwen (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) was bij de ontwikkeling van deze unieke muurdoorvoerunit betrokken.

Het gebruik van korte kanalen zorgt voor lagere kosten.

 

De slimme loft

In de slimme loft werd een indrukwekkende alternatieve oplossing voor deze muurdoorvoerunits geïntegreerd: de COMPAIR® Tower, die aan de gevel van de woning gemonteerd of vrijstaand in de tuin geïntegreerd kan worden. Dit is de luchtafvoeroplossing van Naber voor Downdraft –wasemkappen in situaties met de kerngatboring onder het terreinoppervlak. De COMPAIR® en COMPAIR STEEL flow® luchtkanalen worden hier in de vloer of onder het plafond van de kelder aangebracht. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt bij een vrijstaand keukeneiland met Downdraft- of kookplaatafzuiging. Het gebruik van korte kanalen voor de afvoer van de lucht zorgt ervoor dat minder elementen nodig zijn. Uiteraard liggen de kosten dan ook lager.

De COMPAIR® Tower kan aan de gevel van de woning gemonteerd worden.

 

In deze lofttoepassing, met een beperkte ruimte, koos men voor een Corno Turno spoelbakcombinatie uit het NABER-CONTURA® assortiment. Dit is een oplossing in roestvrijstaal, waarbij de kraan moeiteloos in de gootsteen kan zakken. De spoelbakcombinatie is uitermate geschikt voor inbouw voor het raam, maar ook een goede oplossing bij keukeneilanden. Aangezien de kraan volledig in de spoelbak verdwijnt, behoudt de gebruiker het zicht op de achterliggende ruimte. Als de spoelbak met een passende snijplank afgedekt wordt, ontstaat extra werkruimte, waarbij de kraan nog steeds gebruikt kan worden. Een slim concept dat de flexibiliteit in de keuken ten goede komt. Op de imm Cologne werd nog maar eens duidelijk dat een eindgebruiker zijn of haar keuken ziet als een levensruimte, een werkruimte, maar ook als een deel van de woning om echt te genieten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details