NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Perfectie zonder handgrepen

Perfectie zonder handgrepen

Op een bepaald moment is de technologische evolutie van een toestel zo ver gevorderd dat er simpelweg niets meer aan toe te voegen valt. Geen innovatieve features meer mogelijk, geen betere energieprestaties… Niets is minder waar. Liebherr slaagt er in om aan de inbouwkoelkasten en -diepvriezers een handig extraatje toe te voegen. De naam: AutoDoor.

Drie manieren om met AutoDoor de deur automatisch te openen en te sluiten: een klopsignaal, een spraakopdracht en een commando via de SmartDevice-app.

Een keuken zonder inbouwkoelkast en inbouwdiepvriezer, dat kan gewoonweg niet. Zet de assortimenten van alle fabrikanten naast elkaar en je ziet het einde van de rij niet. De ontwikkeling van innovatieve features om ingrediënten langer te bewaren en de uitbouw van een energiezuinig assortiment staan (gelukkig) hoog op de prioriteitenlijst. “En dat is ook bij Liebherr zo”, bevestigt Thibaut Sohier van Liebherr België. “Met onder meer onze BioFresh-technologie maken we een langere bewaring van producten in onze koelkasten mogelijk. Maar het houdt niet op bij de bewaring van de producten, ook aan het welzijn en het gebruiksgemak denken we continu. AutoDoor is daar het bewijs van.”

Openen en sluiten

AutoDoor. De naam geeft prijs wat de technologie doet. AutoDoor opent en sluit volledig automatisch de deur van de Liebherr-apparaten die deze functie meekregen. “En dit tot 115 graden”, voegt Sohier toe. “Zo kan de gebruiker meteen de koelkast of diepvriezer induiken om te doen waarvoor hij of zij de deur opent. Want iedereen kent de situatie wel dat je met vuile handen iets uit de koelkast wil nemen. Daar sta je dan. Ofwel eerst de handen wassen en dan de koelkast openen, ofwel de deur van de koelkast plakkerig maken. Heb je de handen vol met boodschappen, hoef je ze niet langer eerst op tafel te zetten. Op drie manieren kan je de deur openen en weer sluiten: een klopsignaal, een spraakopdracht of een commando via de SmartDevice-app. Dit betekent dat een AutoDoor-inbouwtoestel geen greep nodig heeft. De totaal greeploze keuken komt weer een stap dichterbij.”

Geen greep nodig, AutoDoor opent en sluit automatisch de deur van inbouwkoelkast en -diepvriezer.

Altijd goed gekoppeld

Een van de drie mogelijkheden om AutoDoor te activeren, is dus een commando via de SmartDevice-app. “Via de SmartDeviceBox, standaard aanwezig of optioneel beschikbaar, kan elk nieuw inbouwtoestel dat we maken, verbonden worden met wifi”, legt Sohier uit. “De app vereenvoudigt de bediening van elk apparaat want spraakassistenten als Amazon Alexa en Google Assistant zijn bijvoorbeeld compatibel. De koppeling genereert ook belangrijke statusmeldingen die meteen als een pushbericht op een mobiele telefoon kunnen verschijnen. Denk maar aan een deuralarm als de koelkast nog open staat. Het staat vast dat techniek in de toekomst steeds slimmer wordt. Wij zijn van mening dat een koelkast niet intelligent moet zijn, maar een beetje meedenken kan zeker geen kwaad. Dankzij de vele slimme functies en de SmartDevice-koppeling fungeren onze apparaten dan ook als betrouwbare hulpjes op de achtergrond.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details