NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Met Van Opstals inschuifdraaideuren creëer je vlot afgesloten ruimtes
Met het pocket schuifdeursysteem Exedra van de Italiaanse fabrikant Salice biedt Van Opstal een ideale oplossing om afgesloten ruimtes te creëren.

Met Van Opstals inschuifdraaideuren creëer je vlot afgesloten ruimtes

Om de beschikbare ruimte in een woning zo efficiënt mogelijk te benutten, worden vaak functies gecombineerd. Denk aan een leefkeuken met geïntegreerde bureauruimte of een slaapkamer met dressing. Om een nette look te creëren is het handig om bijvoorbeeld toestellen die niet gebruikt worden, te kunnen verbergen. Met het pocket schuifdeursysteem Exedra van de Italiaanse fabrikant Salice biedt Van Opstal hiervoor een ideale oplossing. Met dit indraaiend schuifdeurbeslag schuif je geopende kastdeuren bovendien in een nis weg: esthetisch, functioneel en plaatsbesparend!

Geopende deuren worden met gemak 90 graden ingedraaid.

De kosten voor de aankoop van een woning zijn fors gestegen. Mensen kiezen daarom voor een compactere bouwwijze waarbij functies gecombineerd worden zonder in te boeten op het comfort. Zo smelten keuken en woonkamer samen tot één leefruimte waar men kookt, maar ook samen met het gezin veel tijd doorbrengt en zelfs vrienden ontvangt. “Bij bezoek wil je het liefst dat de voorraadkast, de toestellen en de achtergebleven vaat niet zichtbaar zijn. Maar als je in de keuken werkt, moet alles direct bij de hand zijn. Met Exedra van Salice is dat in een handomdraai opgelost”, vertelt Sophie Werbrouck, managing director bij Van Opstal. “Dit is namelijk een pocket schuifdeursysteem met mechanische ondersteuning van het in- en uitschuiven van de kastdeuren. Zo worden geopende deuren met gemak 90 graden ingedraaid om daarna te verdwijnen in de kastenwand.” Het beslag is geschikt voor deuren met een dikte tussen 18 en 30 millimeter en een gewicht van maximaal 30 kilogram. Ze kunnen tot 2.500 millimeter hoog en 900 millimeter breed zijn. De nis waar die deuren in open stand inschuiven is slechts 55 millimeter breed en wordt volledig bedekt als je de kasten sluit.

De deuren vallen halverwege de beweging automatisch in de juiste positie door een magnetisch softclosesysteem met een dubbele demping.

Zachte werking, eenvoudige verwerking

De Italiaanse fabrikant Salice introduceerde dit indraaiend schuifdeurbeslag enkele jaren geleden. Als importeur van meubelbeslag en -accessoires voor keuken-, meubel- en interieurbouw nam Van Opstal deze handige oplossing op in zijn assortiment. “De deuren vallen halverwege de beweging automatisch in de juiste positie door een magnetisch softclosesysteem met een dubbele demping, bij het inschuiven en bij het sluiten van de deur. Op deuren met vier of vijf scharnieren kunnen ook Smove-deurdempers gemonteerd worden, wat een afremmend effect geeft”, gaat Sophie verder. “Er wordt ook gedacht aan de schrijnwerker, keukenbouwer en interieurbouwer. Exedra wordt namelijk gedeeltelijk voorgemonteerd geleverd. Dat vereenvoudigt de installatie. Het schuifdeursysteem kan zo achteraf opnieuw verwijderd worden, bijvoorbeeld om een klein onderhoud uit te voeren.”

Na de installatie stel je het systeem ook gemakkelijk vanaf de voorzijde af: verticaal van +4  tot –1 millimeter, horizontaal tot 2 millimeter en frontaal tot +4 en –4 millimeter. Elk systeem wordt geleverd met de nodige technische specificaties en tekeningen. 

Met Exedra biedt Van Opstal alvast een elegant en soepel systeem voor de meest uiteenlopende toepassingen, bijvoorbeeld kluizen, voorraadkasten in keukens, bibliotheekunits, kleerkasten in de slaapkamer, opslagruimtes in kantoren.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details