NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Keukenwerkbladen naadloos afgewerkt, zonder inmeten

Keukenwerkbladen naadloos afgewerkt, zonder inmeten

Ieder zijn manier. Maar soms loont het om over de grenzen heen te kijken en onze eigen gewoontes in vraag te stellen. Wist je bijvoorbeeld dat je ook zonder inmeten op de werf een perfect geïntegreerd en volledig afgewerkt werkblad kan realiseren? Maatwerk, maar met een flinke tijdsbesparing.

Een groot deel van de werkbladen in Nederlandse keukens is afkomstig uit Zeven­huizen. Daar verwerkt de familie Dekker al sinds 1930 hoogwaardige materialen tot keuken- en badkamerbladen op maat. Meer nog, vandaag worden ook spoelbakken meteen in de fabriek gemonteerd. Niet na inmeten, maar zodra het ontwerp is goedgekeurd. Na levering kan de keuken daardoor in één ruk worden afgewerkt.

z1-kopieren

Fenix NTM Night Blue, met Lanesto kraan en spoelbak in semi-onderbouw.

 

Innovatieve materialen

Een definitieve keuze over het materiaal moet er echter nog niet zijn wanneer je bij Dekker Zevenhuizen aanklopt. Voor werkbladen is er namelijk keuze uit veertien verschillende materiaalsoorten. “Naast de klassiekers zoals keramiek, composiet en laminaat, omvat het gamma enkele innovatieve materialen”, weet Soemia Hammas, accountmanager voor de Belgische markt. “Zo kunnen we voor onze TopLaminaat, DecorTop en Fenix afwerkingen bijvoorbeeld gebruikmaken van een Greengridz basisplaat. Dat is een duurzame HDF-plaat met honingraatstructuur, die niet alleen zestig procent lichter is dan multiplex, maar ook volledig watervast.” Ook populair zijn TopCore en Fenix, volkern­platen die in lengtes tot 410 centimeter en diktes tussen 10 en 100 millimeter uitgevoerd kunnen worden. “Het unieke aan dit materiaal is de toplaag, die niet gelijmd maar in de kern geperst wordt. Dat gebeurt net als bij onze andere afwerkingslagen door middel van een V-groove techniek waarbij de rand wordt omgeklapt, zodat het dessin mooi over de randen doorloopt.”

Unieke inbouwoplossingen

Voor een perfecte afwerking heeft Dekker Zevenhuizen verder een ruim aanbod aan keukenaccessoires. Onder meer de spoel­bakken en kranen van huismerk Lanesto – verkrijgbaar bij Ourea – kunnen zo al in de fabriek gemonteerd worden. Dat schept unieke mogelijkheden voor een naadloze afwerking.

“Speciaal voor keramische materialen ontwik­kelden we de TopZero spoelbakken”, illus­treert Hammas. “Zij worden rechtstreeks met de opstaande rand tegen het werkblad gemonteerd, waardoor het risico op stoot­schade beperkt wordt. Daarnaast kun­nen we spoelbakken bij onze Greengridz basis­platen perfect vlak inbouwen en werken we bij de volkernplaten met een unieke semi-onderbouw methode. Door het materiaal te verjongen, blijft er van het werkblad slechts een randje van enkele millimeters zichtbaar.”

TopCore Virtuous

TopCore Virtuous, een dessin dat dankzij de V-groove techniek mooi over de randen doorloopt.

 

Spatwanden

En wat dan met eventuele naden ter hoogte van de muur? “Een materiaal zoals TopCore kan indien nodig perfect bijgezaagd worden, of je kiest voor een voegstrip of een spatwand. Die laatste kunnen we uitvoeren in hetzelfde materiaal, maar bijvoorbeeld ook in AluSplash. Dat is een hittebestendige plaat met een dikte van 4 millimeter en lengtes tot wel 415 centimeter, die eenvoudig op de werf bewerkt kan worden.”

Trends

AluSplash is verkrijgbaar in tal van actuele trendkleuren en dat in blinkende, matte en binnenkort zelfs gestructureerde uitvoering. Ook voor de werkbladen zijn de mogelijk­heden legio. “Dekker Zevenhuizen is een echte voorloper. Samen met trendwatcher Monique van der Reijden onderzoeken we jaarlijks de nieuwste trends en stemmen we ons gamma erop af, lang voor de nieuwe kleuren en texturen bij anderen op de radar staan.” In september doet Dekker Zevenhuizen zijn nieuwste trends, Soft Stream en Rural Chic, alvast op een unieke manier uit de doeken. In plaats van de jaarlijkse deelname aan Küchenmeile zal van der Reijden geïnteresseerden meenemen op een virtuele rondleiding doorheen het Dekker Trend Centre. Wie alles liever van dichtbij ziet, kan dan weer contact opnemen met Soemia Hammas (s.hammas@dznet.nl) voor een persoonlijke rondleiding in de showroom en fabriek in Zevenhuizen, vlakbij Rotterdam.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details