NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Keukencomponenten: uitgebreider en responsiever dan ooit
Het model Dune3434 van Rodi.

Keukencomponenten: uitgebreider en responsiever dan ooit

Voor veel mensen is de zomer een tijd om te ontspannen en nieuwe energie op te doen na maanden van hard werken. Bij Componenti, de specialist in keukencomponenten, blijven anticipatie en reactiesnelheid de sleutelwoorden, zelfs tijdens de zomermaanden. In de aanloop naar zijn opendeurdagen in september legt de specialist uit Fleurus de laatste hand aan het onthaal van zijn klanten in de best mogelijke omstandigheden tijdens de vijf geplande dagen, met aandacht voor sensibilisering en informatie. Zonder het feestelijke en ludieke aspect van het evenement te vergeten.

De opendeurdagen in september 2023 beloven een gedenkwaardige ervaring te worden. Het wordt de gelegenheid om een gedetailleerde en uitgebreide presentatie te geven van de specifieke gamma’s van de twee nieuwste partners, de Turkse fabrikant van afzuigkappen Silverline en de Portugese fabrikant van spoelbakken Rodi. Met de toevoeging van Silverline aan het assortiment wil Componenti de gamma’s die al worden aangeboden door de fabrikanten AirForce en Galvamet perfect aanvullen door aanwezig te zijn in nog onontgonnen marktniches. Yves Coelmont, relatiebeheerder Vlaanderen: “Het Turkse merk Silverline is niet of nauwelijks bekend in België. Zijn expansiestrategie is zeer selectief in het zoeken naar partnerships, en wij hebben de exclusieve rechten voor de Belgische markt verkregen. We gaan zo’n 15 tot 20 specifieke producten aanbieden, die vooral voor de Belgische markt bedoeld zijn, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. En dan met name op de b2b-markt, want het valt niet te ontkennen dat de bouw van appartementsgebouwen in volle gang is. Wij willen ons daar profileren en uiteindelijk in de lastenboeken van projectontwikkelaars opgenomen worden. Bijvoorbeeld met een aantrekkelijk package van Silverline (afzuigkappen), Schock (spoelbakken) en Nobili (kranen).”

De kraan FLAG2DBK in zwarte PVD-afwerking van Nobili creëert een mooi kleurcontrast.

Nog meer functionaliteiten      

De tweede hierboven genoemde partner, Rodi, was al aanwezig in het assortiment. Maar vanaf nu ligt de nadruk meer op spoelbakken zonder afdruipgedeelte. Tot nu toe was Blanco’s ETAGON spoelbakmodel de enige met een geïntegreerde rand, die erg praktisch is voor het opbergen van keukengerei of accessoires, en een geïntegreerde crépine. Met Rodi biedt Componenti nu een alternatief dat voor het eerst te zien zal zijn tijdens de opendeurdagen. “We presenteren de spoelbakken Dune van Rodi, uitgerust met deze functionaliteiten en met 5 jaar garantie, in 40 en 50 centimeter en in twee afwerkingen, namelijk inox en PVD. De PVD-versie is verkrijgbaar in de kleuren goud, koper en gun metal. Een ander speciaal kenmerk is een bredere kraanbank aan de achterkant, zodat de kraan rechtstreeks in bijvoorbeeld een laminaat werkblad kan worden geplaatst. Een meer betaalbare afwerking in het goedkopere keuken­segment, en dat zonder risico op lekken”, legt Yves uit.

De spoelbak DUNE5018 van Rodi.

Nieuwe trendy kleuren voor kranen 

Tot nu toe konden alleen kranen van de Italiaanse fabrikant GESSI voldoen aan de toenemende vraag voor PVD-afwerkingen. Maar sinds enkele maanden beschikt Nobili, de andere Italiaanse partner voor kraanwerk, over een gloednieuwe PVD-afdeling, gehuisvest in een nieuwe fabriek die volledig gewijd is aan PVD-verwerking. Deze honderd procent Made in Italy-productie stelt het bedrijf in staat om kosten te besparen en kwaliteitskranen aan te bieden in een lager prijssegment dan GESSI. Naast de klassieke afwerkingen chroom, inox, inoxstijl en zwart, zijn er nu ook drie nieuwe afwerkingen beschikbaar: goud, koper en gun metal. “De Belgische consument houdt steeds meer van composiet. Ook zwart is nog steeds erg populair, met hier en daar een gekleurd accent, zoals de crépine en de overloop in een aparte kleur. Al dan niet in harmonie met de kleur van de kraan. Nu kunnen we aan elke vraag op dit gebied voldoen, ongeacht het prijssegment. En altijd met een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding”, zegt Yves Coelmont. Het is duidelijk dat het oog graag gevleid wordt, vooral in de keuken. Misschien wel de gezelligste leefruimte in huis.  

Als eyecatcher en opmerkelijke finishing touch: de LIVEDGOLD van Nobili.

Vooruitkijkend naar de opendeurdagen 

De specialist in keukencomponenten mikt op maar liefst 600 vakbezoekers tijdens de opendeurdagen van 10 tot 14 september. Zonder het programma te onthullen, zal de aanpak resoluut professioneel maar ook entertainend zijn. Om de bezoekers beter te informeren, zullen er op vaste tijdstippen rondleidingen door de verschillende showrooms worden geprogrammeerd. Zo is er voldoende tijd voor sensibilisering, informatie, interactie en het creëren van een unieke ervaring. Yves Coelmont: “Onze klanten zullen in de watten worden gelegd tijdens onze opendeurdagen, met geplande activiteiten om hun bezoek op een vriendelijke en plezierige manier te verrijken. En we zijn verheugd te zien dat al veel aanmeldingen binnenkomen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details