NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Kant-en-klare oplossingen in solid surface
Verschillende merken, verschillende diktes, verschillende kleuren, verschillende afmetingen. De mogelijkheden van solid surface bij Engels Surfaces zijn immens.

Kant-en-klare oplossingen in solid surface

Zo ontstaat een totaalpakket waarmee elk project met de perfecte afmeting, dikte en kleur wordt afgewerkt.

Elk project heeft zijn specifieke noden. Met de toevoeging van de bekende merken AVONITE en GETACORE die nu naast HI-MACS en MARBLE beschikbaar zijn, creëert Engels Surfaces, een divisie van de Engels Group, een totaalpakket om deze noden aan te pakken. Meer dan 250 solid surface kleuren, waarvan tien zelfs in een 1-op-1 kleurkoppeling in HPL en Melamine met Getacore, en ook het grootste gamma spoelbakken en lavabo’s zijn beschikbaar. “Onze sterke merken vullen elkaar perfect aan”, aldus Catherine Engels, Business Unit Manager Engels Surfaces. “Elk merk heeft bovendien zijn specialiteit.”

Catherine Engels, Business Unit Manager Engels Surfaces, en Patrick D’Ours, Handelsagent Westag & Getalit.

Tot op de millimeter

Eén van de nieuwe merken die via Engels Surfaces beschikbaar zijn is dus Getacore, een acrylgebonden solid surface van Westag & Getalit AG. “Deze Duitse producent heeft al meer dan honderd jaar ervaring als toeleverancier van de interieursector”, leert Catherine Engels ons. “De hele productie van Getacore gebeurt uitsluitend in Duitsland in een state of the art fabriek in Noordrijn-Westfalen. Een uniek productiesysteem levert plaatmateriaal dat nagenoeg spanningsvrij is waardoor het mogelijk is om naast het aanbod in 6, 10 en 12 millimeter ook alle kleuren aan te bieden in materiaal van slechts 3 millimeter dik. Elke plaat kan zowel horizontaal als verticaal worden verwerkt. Bovendien zijn er bij Getacore geen kleurverschillen (batches) tussen de producties van plaatmateriaal. Dit geeft de vrijheid om binnen eenzelfde ruimte of zelfs in een zelfde ontwerp (keuken, meubel,…) verschillende diktes en afmetingen te combineren. De platen, volgens DIN EN ISO 19715 geproduceerd, hebben dan ook een bijzonder ruim toepassingsgebied.”

Getacore 3 millimeter, kant-en-klaar verkrijgbaar op drager verlijmd.

Keukenwerkbladen in 3 millimeter

Naast maatwerk voor plaatmateriaal zijn bij Engels Surfaces ook volledig afgewerkte keukenwerkbladen verkrijgbaar. “Deze worden hoofdzakelijk aangeboden met een werkblad van 3 millimeter Getacore dat industrieel verlijmd wordt op een kwalitatieve spaanplaat van 35 millimeter”, legt Patrick D’Ours, Handelsagent Westag & Getalit, uit. “De randen worden zorgvuldig afgewerkt in 10 millimeter solid surface zonder enig kleurverschil. Het geheel is voorzien van een backing in 0,3 millimeter en een vochtafdichting. Westag & Gestalit produceert deze keukenwerkbladen al sinds 2001 en is uitgegroeid tot een toonaangevende aanbieder van op maat geproduceerde werkbladen in Europa. De elementen zijn goed herkenbaar door hun typisch kurkelement dat, ondanks de reeds zeer beperkte krimp van het materiaal, dienstdoet als bijkomende schokdemper en op die manier nog meer zekerheid geeft.” Catherine Engels voegt toe: “De vraag naar kant-en-klare oplossingen is ook in België steeds groter geworden en met deze slimme oplossingen spelen we hier mooi op in.”

Wit blijft een populaire keukenkleur, ook in solid surface. (Foto: Dolomiti White Getacore)

Dicht bij de klant

Engels Surfaces beseft ook dat begeleiding een belangrijke rol speelt in het resultaat van een perfect werkblad. “Ons team staat elke dag klaar om leveranciers, architecten en designers bij te staan”, benadrukt Catherine Engels. “Wekelijks organiseren we opleidingen in het verwerken van solid surface waaraan productontwikkelaars, houtverwerkingsbedrijven en schrijnwerkers kunnen deelnemen. Deze permanente vorming houdt je productkennis op peil zodat je de klanten een uitstekende service kan blijven verzekeren. Het succes van een project is immers gekoppeld aan de tevredenheid van verschillende aspecten (esthetisch, functioneel, kwaliteit, timing, logistiek) dat als een geheel moet worden aangepakt, niet individueel. Bij Engels Surfaces zijn we toegewijd om deze te ontwikkelen en antwoorden te bieden op al deze behoeften!” •

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details