NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Innovatief en ecologisch
Met BLOOM, door ARPA zelf ontwikkeld, daalt het verbruik van fenol pijlsnel.

Innovatief en ecologisch

Het recent voorgestelde klimaatrapport van de VN liegt er niet om. Experten spreken over een code rood voor de mensheid. Geen woorden maar daden om het milieu te redden en daar sluiten fabrikant ARPA en importeur VANCA zich gedecideerd bij aan.

Hoe kunnen we laminaat blijven produceren en tegelijkertijd een pak minder fenol gebruiken? Het R&D-departement van ARPA zocht en vond het antwoord: de BLOOM-technologie, een eigen ontwikkelde kerntechnologie waarbij geen fenol meer wordt gebruikt maar wel het natuurlijk polymeer lignine. De kwaliteit van het laminaat en de gekende features blijven bestaan, het gebruik van fenol daalt met maar liefst 50 procent.

Een betere milieuprestatie dankzij de nieuwe technologie en de toename van natuurlijke grondstoffen.

Standaard gebruikt

ARPA gaat volle kracht vooruit wat betreft haar BLOOM-technologie. Vanaf september gebruikt de fabrikant deze technologie, het resultaat van een jarenlang onderzoekstraject, bij alle nieuwe collecties die worden geïntroduceerd, te starten met de ARPA COLORSINTESI-reeks die 36 UNI kleuren omvat. Verder ontwikkelde ARPA speciaal voor het innovatieve FENIX NTM, supermatte decoren op basis van nanotechnologie, vier nieuwe kleuren met BLOOM-kerntechnologie: Rosso Askja, Azzurro Naxos, Giallo Kashmir en Verde Brac.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details