NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“Het meest uitgebreide assortiment dat aan elke behoefte voldoet”
De afzuiging gebeurt centraal in de kookplaat bij NikolaTesla Switch Glow, simpelweg door de klep te openen.

“Het meest uitgebreide assortiment dat aan elke behoefte voldoet”

Eigenlijk is het best eenvoudig uitgelegd. In plaats van twee afzonderlijke toestellen, namelijk een kookplaat en een afzuigkap, bundelt Elica in de NikolaTesla-reeks deze twee in één product. Een afzuigkookplaat zeg maar. “De perfecte combinatie van technologie, functionaliteit en design”, klinkt het bij de Italiaanse fabrikant.

Nikola Tesla was een briljant uitvinder, elektrotechnicus en natuurkundige en heeft meer dan zijn strepen verdiend als uitvinder van de wisselstroomgenerator en andere belangrijke componenten van het huidige elektriciteitsnet. De Italiaanse fabrikant Elica twijfelde dan ook niet om aan een baanbrekende reeks producten de naam te geven van deze geleerde, aanzien als een van de grootste ingenieurs en uitvinders aller tijden. We zoomen in op drie producten uit de NikolaTesla-reeks, namelijk NikolaTesla Unplugged, NikolaTesla Switch Glow en NikolaTesla One HP.

De bedieningsknoppen van NikolaTesla Unplugged worden mooi beschermd door een elegant opstaand boordje.

NikolaTesla Switch Glow

Centraal in de volledig zwarte kookplaat bevindt zich de ronde klep die op slimme wijze het krachtig luchtafvoersysteem verstopt. Door deze klep te draaien, schakel je het afzuigsysteem in. Zo komen we bij de handige Airmatic-functie. Een geïntegreerde luchtkwaliteitssensor analyseert de hoeveelheid dampen en geuren en de kwaliteit ervan en past daarop automatisch het afzuigvermogen aan. “De bediening van NikolaTesla Switch Glow gebeurt via vijf aanraakschuifregelaars, één voor elk van de vier kookzones en eentje voor het afzuigsysteem”, legt Jan De Moor, Regional Manager BeNeLux van Elica, uit. “De witte ledindicatoren tonen het ingestelde vermogensniveau en creëren de verfijnde uitstraling. Tal van unieke details en handige functies zijn aanwezig waarbij de Recall-functie zeker het vermelden waard is. Schakel je per ongeluk de kookplaat uit, dan herstelt deze functie alle eerder ingestelde vermogensniveaus en timers in slechts enkele seconden.”

NikolaTesla Unplugged

Met NikolaTesla Unplugged brengt Elica een toestel met analoge touch-and-feel op de markt. Knoppen met vaste standen bieden een snelle en intuïtieve bediening. Een dun, elegant opstaand boordje beschermt knoppen tegen elk mogelijk contact met pannen en vervelend nat of druppels. De knoppen geven bovendien aan de NikolaTesla Unplugged een professionele, robuuste en kwaliteitsvolle indruk. “Bij de NikolaTesla Unplugged gebruiken we hetzelfde systeem om de afzuigruimte te verbergen en in te schakelen”, aldus De Moor. “Dit model heeft drie automatische kookfuncties: Melting, Warming en Simmering. Daarnaast zijn er twee Bridge-zones om gerechten in hele grote pannen te bereiden door twee achter elkaar liggende kookzones samen te voegen en het volledige oppervlak dan gelijkmatig te verwarmen.”

Elica: “NikolaTesla One HP, een designicoon met verbluffende kookresultaten.”

NikolaTesla One HP

Gedurfde lijnen en hoogwaardige materialen vallen meteen op bij NikolaTesla One HP. Elica spreekt van een designicoon dat verbluffende kookresultaten voorlegt. De winst van de Compasso D’Oro Award voor dit product onderschrijft dit statement. De bedieningsinterface van NikolaTesla One HP is volledig onzichtbaar wanneer het product is uitgeschakeld, wat de kookplaat een nog elegantere uitstraling geeft. “Dezelfde drie kookfuncties van de Unplugged zijn ook aanwezig bij NikolaTesla One HP, net als de twee Bridge-zones”, aldus De Moor. “Daarnaast garandeert deze topper de gebruiker een snellere kooktijd door water 30 procent sneller aan de kook te brengen dan een conventionele kookplaat. Gerechten worden gebakken en zijn tot de helft sneller klaar, zijn krokanter en lekkerder.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details