NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Genieten met alle zintuigen
Een inbouw koffiemachine in dezelfde stijl als de andere inbouwapparaten verhoogt de visuele kracht ervan. (Foto: Bauknecht)

Genieten met alle zintuigen

Niets zo aangenaam als ’s ochtends de geur van een lekkere kop koffie opsnuiven. Veel mensen zweren immers bij een kop koffie vooraleer ze aan hun dag beginnen. Gelukkig zijn er koffiemachines in overvloed, met als opkomende productgroep de inbouwtoestellen. 

Je hebt natuurlijk verschillende toestellen om je dat felbegeerde kopje koffie te bezorgen. De traditionele apparaten kregen er de voorbije jaren bekende concurrenten bij, denk maar aan de koffie die door George Clooney aangeprezen wordt. Vandaag zien we ook de verdere opkomst van de inbouw koffiemachines die perfect de vormgeving en de uitstraling van de andere inbouwapparatuur van een bepaalde lijn volgen. Twee vliegen in één klap voor de gebruikers: ’s morgens dat noodzakelijke kopje koffie dat met de verse koffiebonen misschien wel nog lekkerder ruikt en smaakt, en de visuele eenheid die gevormd wordt door alle toestellen van eenzelfde fabrikant en reeks te gebruiken.

Wie liever een kopje thee drinkt: er zijn koffiemachines die ook thee kunnen bereiden. (Foto: Miele)

Keuze in overvloed

Daar begint natuurlijk de eeuwige zoektocht. Welk koffiemachine kies je? Welk toestel past het best bij jouw wensen? Bekijk met de klanten zeker de mogelijkheden van verschillende toestellen van verschillende merken. Een gewone koffie maken, dat zal elk toestel wel kunnen. Cappuccino, espresso? Waarschijnlijk wel. De beschikbare modellen beschikken ongetwijfeld over tal van bijkomende mogelijkheden en functionaliteiten die al dan niet in het wensenpakket van de klant zitten. Melkopschuimer? Stoompijpje? Programmeerfunctie? Tijdens het gesprek over de nieuwe apparatuur kom je ongetwijfeld bij de koffiemachine terecht. Het loont dan zeker de moeite om live een kopje koffie te zetten met een van deze machines. Zo zien klanten meteen de mogelijkheden en proeven ze hoe lekker zo’n kop wel kan zijn.

Een intuïtief grafisch display helpt om koffie te bereiden zoals een echte barista. (Foto: V-ZUG)

Onderhoud en reiniging

Een koffie maken is één ding, het reinigen van het toestel en zijn onderdelen is wat anders. Het onderhoud van het toestel kan, net als bij alle andere apparaten in de keuken trouwens, een breekpunt zijn. Een topproduct dat maar moeilijk te reinigen is, is meestal niet het populairste in het assortiment. Gelukkig denken de fabrikanten net zoals de gebruikers en zijn er voldoende hulpmiddeltjes om het reinigen zo eenvoudig mogelijk te laten gebeuren. Zeker de moeite waard om spontaan aan te halen bij een verkoopgesprek.

Met melkopschuimer of zonder? (Foto: Whirlpool)

De juiste boon

Voor de toestellen kan je terecht bij een flink aantal fabrikanten. De keuze van welke koffiebonen je in huis wil halen, dat is een ander paar mouwen. Het aanbod is enorm. Verschillende smaken en intensiteiten lossen elkaar af, met namen die veel moois voorspellen. Ons lijkt het alvast een boeiende queeste. Een leuk ideetje lijkt ons om, in navolging van de bierproeverijen of kaas- en wijnavonden een koffieproeverij te organiseren waarbij een selectie koffiebonen de revue passeert.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details