NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Eenvoudig koken met gastronomisch resultaat dankzij Elica

Eenvoudig koken met gastronomisch resultaat dankzij Elica

Keukentrends evolueren voortdurend, en niet alleen qua design. De keuken is ook een plek geworden waar we op Italiaanse wijze genieten van het leven en van elkaar. Moderne keukens zijn uitgerust met een innovatieve technologie die steeds meer gericht is op functionaliteit en slimme oplossingen. Huishoudelijke apparaten zijn vandaag de dag de perfecte tools om te experimenteren in de keuken en op zoek te gaan naar bijzondere culinaire ervaringen.

Vandaag eisen we steeds meer van onze keuken, en dat vereist dus nieuwe oplossingen, zoals elegante en geraffineerde designproducten met kookfuncties die de kookervaring verbeteren en vereenvoudigen. Met moderne toestellen doorbreken we de regels van het traditionele koken, terwijl onze smaken wel 100 procent traditioneel blijven. We toveren graag uitgebreide, gastronomische gerechten op tafel, terwijl we ze het liefst zo eenvoudig mogelijk bereiden.  

DE NIKOLATESLA LIJN VOOR EEN PROFESSIONELE KEUKEN  

De innovatieve en onconventionele aanpak van Elica omarmt traditie en combineert ze met moderne technologie. Dankzij de afzuigsystemen geniet je van buitengewone culinaire ervaringen waarbij design en technologie hand in hand gaan. De NikolaTesla serie afzuigkookplaten ontstond dankzij de creatieve visie van Fabrizio Crisà, Elica’s Chief Design Officer.   

Deze systemen zijn trouwe hulpmiddelen bij het creëren van authentieke culinaire hoogstandjes en brengen een symfonie van tradities, smaken en kleuren op tafel. Ze combineren klassieke, nieuwe recepten en verrassende bereidingen. Als er weinig tijd is kan je dankzij de functie ‘snelkoken’ nog op het laatste moment een heerlijk diner in elkaar flansen. Het systeem brengt water 30% sneller aan de kook dan een traditionele kookplaat, waardoor je in een handomdraai pasta kunt koken en heerlijke gerechten kunt bereiden.   

De ‘sudderfunctie’ is de ideale tool bij de bereiding van gerechten die geduld en aandacht vereisen, zoals cappelletti in bouillon, zonder risico op morsen op de kookplaat.   

De ‘warmhoudfunctie’ van NikolaTesla is perfect voor langzaam en delicaat koken. Het houdt voedsel op de juiste temperatuur, zodat alle gerechten tegelijk en gloeiend heet worden geserveerd. Ideaal voor wanneer je een uitgebreid menu met veel verschillende gerechten op tafel tovert. 

Wie smakelijke bereidingen wil proberen, heeft aan de ‘smeltfunctie’ een partner van onschatbare waarde, vooral in de winter. Het is perfect voor delicaat koken, smelten van boter of chocolade, vooral geschikt voor bereidingen zoals fondue. Als je daarentegen de voorkeur geeft aan een meer dynamische en ongedwongen sfeer, dan is ‘Tasty Fry’ de oplossing. Hiermee kun je in de helft van de tijd smakelijke fingerfood bereiden, zoals courgettebloesems, verleidelijke aardappelkroketjes of andere gefrituurde lekkernijen.   

NikolaTesla’s brede scala aan modellen is ontworpen om aan elke behoefte, stijl en architectonisch ontwerp te voldoen. Elk model is zorgvuldig ontworpen om te voldoen aan specifieke culinaire behoeften en voorkeuren, zodat een persoonlijke aanpak en uitstekende resultaten gegarandeerd zijn. Met NikolaTesla wordt je keuken een ruimte waar functionaliteit en esthetiek in perfecte harmonie hand in hand gaan. 

NIKOLATESLA UNPLUGGED   

Gedurfde lijnen en een professionele uitstraling: NikolaTesla Unplugged van Elica bevordert een natuurlijke en directe relatie met het product, dankzij de analoge touch & feel knoppen. De textuur is speciaal ontwikkeld voor een perfecte grip tijdens het gebruik, zodat alle functies snel en intuïtief toegankelijk zijn. De kook- en afzuigzone onderscheiden zich door de lineaire centrale glazen klep, die de afzuigzone verbergt. Deze kan alleen geactiveerd worden wanneer nodig, met een simpele aanraking, en voegt zo een gebruiksvriendelijk tintje toe aan de keuken.   

NikolaTesla Unplugged – geselecteerd door het ADI Permanent Observatory en opgenomen in de ADI Design Index 2023 – zal meedingen naar de felbegeerde ‘Compasso d’Oro’ Award.   

NIKOLATESLA ONE HP 

Robuuste lijnen en een krachtig uiterlijk verraden de prestaties van NikolaTesla One HP, het eerste model in de lijn met sterke afzuigkap. Een intuïtieve interface die onzichtbaar is wanneer het product uit staat, en een geraffineerde look in combinatie met geavanceerde technologie zorgen voor hoge culinaire prestaties. Dit perfecte huwelijk van design, functionaliteit en innovatie heeft geleid tot het winnen van talrijke designprijzen, waaronder de meest begeerde ‘Compasso d’Oro’ ADI.   

NIKOLATESLA SWITCH GLOW  

De NikolaTesla Switch Glow is de ultieme uitdrukking van design en technologie. Het volledig zwarte oppervlak versmelt met de witte verlichting van de bedieningselementen en roept een pure en geraffineerde stijl op, ideaal voor moderne, elegante en originele keukens. De bedieningsinterface is intuïtief en gebruiksvriendelijk dankzij 5 schuifknoppen, één voor elk van de 4 kookzones en één voor de afzuiging. Het toestel onderscheidt zich door een stil, geautomatiseerd afzuigsysteem dat geuren en dampen opvangt voordat ze naar boven stijgen.

NIKOLATESLA LIBRA   

NikolaTesla Libra combineert drie toestellen in één: koken, afzuigen en wegen dankzij de geïntegreerde weegschaal, die geactiveerd wordt door een pan op het smaakvolle gietijzeren rooster in het midden van de kookplaat te plaatsen, tijdens de bereiding of wanneer het product uit staat.  Voor klassieke kerstdesserts of het experimenteren met nieuwe recepten wordt de NikolaTesla Libra weegschaal de perfecte bondgenoot om gasten te verwennen tijdens de feestdagen.   

Elica heeft het conventionele beeld van afzuigsystemen in de keuken en woonkamer geherdefinieerd door ze om te vormen tot ware designelementen. De producten van het merk Elica bieden een onderscheidende stijl samen met een belangrijke verandering in de dagelijkse kookervaring, waardoor het leven in de keuken gemakkelijker wordt. Met ongeëvenaard design, kwaliteit en innovatie laat Elica gebruikers hun individualiteit uitdrukken en creatief nadenken over hun leefruimte.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details