NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Duurzame werkbladen
Een speciale nanotechniek voorkomt vingerafdrukken op het opvallende Fenix Night Blue werkblad.

Duurzame werkbladen

Ourea Kitchenware uit Gooik is op korte tijd uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de keukenmarkt. Ourea verdeelt de meest gangbare merken van keukenkranen, spoeltafels, afvalsystemen, elektro, verlichting, installatiemateriaal… met eveneens maatwerk inox werkbladen, frames en onderstellen. Sinds 2021 neemt Ourea de vertegenwoordiging van de hoogwaardige werkbladen van de Nederlandse specialist Dekker voor zijn rekening.

Ecologie en duurzaamheid zijn geen holle woorden meer. Ook in de keuken is de keuze voor duurzame producten meer in meer in trek. We denken dan meteen aan een waterbesparende kraan of energie­zuinige apparatuur. Maar ook het keukenwerkblad kan duurzaam zijn.

Greengridz wordt bekleed met een toplaag met als resultaat een stevig keukenblad. Hier de afwerking TopLaminate Statue Grey.

Wie het over Dekker Zevenhuizen heeft, heeft het over een echte specialist inzake maatwerkbladen voor keuken en badkamer. Dat is niet verwonderlijk. Sinds de oprichting in 1930 focust de Nederlandse firma zich op het bewerken van hoogwaardige materialen tot hoogwaardige afgewerkte producten. Daarnaast levert Dekker ook aanverwante producten zoals kranen, spoelbakken, verlichting en andere accessoires. Het partnership tussen Dekker en Ourea loopt al geruime tijd. “En het loopt goed”, klinkt het bij Ourea. “Het loopt zo goed dat we ook sinds vorig jaar de verdeling van de maatwerkbladen van Dekker in Vlaanderen op ons hebben genomen.”

Groene voordelen

Volledig in lijn met de stijgende interesse voor duurzame oplossingen ontwikkelde Dekker Greengridz, een innovatief watervast materiaal op houtbasis met een zeer duurzaam karakter. Bewijs daarvan zijn de verschillende certificaten (FSC, CARB2), het feit dat minder grondstoffen nodig zijn voor de productie ervan en dat bij die productie tot 60 procent minder CO2 vrijkomt dan bij bijvoorbeeld multiplex. Dekker: “Greengridz is bovendien 100 procent recycleerbaar en volledig biologisch afbreekbaar. Maar Greengridz is niet alleen groen, het heeft ook de perfecte eigenschappen voor een keukenblad: stootvast, watervast en op groot formaat leverbaar. Het blad kan 20, 32, 38, 50, 60 of 80 millimeter dik zijn. Een Greengridz-keukenblad ziet er bovendien niet anders uit dan een gewoon keukenblad. Alle kleuren uit de TopLaminate, DecorTop en Fenix-collecties zijn compatibel met de duurzame drager.” 

Ourea: “Onze vertegenwoordigers voor Vlaanderen, Tine Devriendt en Sara Van der Borght, staan je graag te woord.”

Alle kleuren

Ourea: “TopLaminate is al jaren de populairste keuze van werkbladen bij Dekker, omwille van enkele handige voordelen: ze zijn praktisch in onderhoud en hygiënisch door het gesloten oppervlak. De platen hebben een groot formaat waardoor je geen last hebt van zichtbare naden. Ook zijn oneindig veel mogelijkheden qua kleur en ontwerp mogelijk. Het uitgebreide kleurenassortiment garandeert dat er steeds een TopLaminate past bij het interieur, de smaak en/of het budget van de klant.”

Twee opvallende kenmerken van DecorTop zijn wel de voelbare diepe, grove structuur en de vele exclusieve kleuren met een luxe-uitstraling. Op de Greengridz-basis komt een extra dikke laminaatlaag te liggen die het geheel de luxueuze en levensechte uitstraling geeft. Fenix heeft een extreem mat uiterlijk en voelt zijdezacht aan door de speciale nanotechniek. Bovendien blijven er geen vingerafdrukken achter op het werkoppervlak.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details