NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
De kast die je wijn verdient
De compactere onderbouw-wijnklimaatkast voor wie over een kleinere wijncollectie beschikt.

De kast die je wijn verdient

De koelkast en de diepvriezer houden ingrediënten langer vers met optimaal behoud van smaak, vitaminen en mineralen. Dat vinden we met z’n allen een evidentie. Minstens even belangrijk is het optimaal bewaren van onze (beste) flessen wijn. Want een wijntje drinken is meer dan drinken alleen. Het is een belevenis.

Je kent het wel. We zitten met z’n allen op een terrasje tijdens een zwoele zomeravond, gezellig met vrienden. Of, nu de winter in aantocht is, met z’n allen lekker binnen te tafelen. Een passende wijn hoort er gewoon bij. Het is dan toch logisch dat we onze gasten willen verwennen met een lekkere wijn op de perfecte temperatuur om te serveren? Zou het niet top zijn om als een echte sommelier het unieke verhaal van die wijn te vertellen? Dankzij de ATAG-wijnklimaatkast krijgt elke gastheer of gastvrouw waar hij of zij om vraagt. De wijnklimaatkast zorgt immers voor de ideale omstandigheden, zowel qua temperatuur als qua luchtvochtigheid, om flessen te bewaren. En de geïntegreerde Vivino-app tovert alle weetjes van de geserveerde wijn tevoorschijn.

De ATAG-wijnklimaatkast zorgt voor optimale omstandigheden om de wijncollectie te laten rusten.

Klimaatzones

Dat de verschillende soorten wijn elk om een andere ideale temperatuur vragen, is algemene kennis. Daarom voorziet ATAG in de vrijstaande wijnklimaatkast drie klimaatzones die elk apart instelbaar zijn qua temperatuur. Via het touchscreen regel je de temperatuur van de zones tussen 5°C en 20°C, afhankelijk van welke wijn je waar laat rusten. Spreken we over ideale omstandigheden, dan zijn ook licht en lucht belangrijke factoren. Daarom heeft de deur isolatieglas met uv-coating. Zo heeft het licht geen invloed op de smaak en de kleur van de wijn en is de hele collectie nog steeds goed zichtbaar. Door de luchtvochtigheid optimaal te houden, voorkomt ATAG dat de kurken slecht worden. En last but not least, rustende wijnflessen hebben een hekel aan trillingen en daarom zijn er de legplateaus met telescopische geleiding, voorzien van softclose en een trillingvrije compressor.

Het vrijstaand model heeft drie klimaatzones die apart van elkaar instelbaar zijn.

Een echte wijnkelder

De ATAG-wijnklimaatkast is als het ware een echte wijnkelder zonder een kelder te zijn. De flessen rusten bij de optimale omstandigheden en alle ingrediënten zijn aanwezig om van het serveren van de wijn een belevenis te maken. Het stijlvolle serveergedeelte van beukenhout is volledig uittrekbaar. “Zet voor het serveren de wijn en de glazen in deze zone en breng ze op de juiste temperatuur”, geeft ATAG als tip mee. “Zo presenteer je elke wijn met respect en in stijl. De instelbare ledverlichting met bewegingssensoren creëert sfeervolle verlichting. We integreerden ook de Vivino-app in onze wijnklimaatkast. Zo krijgt de gastheer alle mogelijke informatie over de gekozen wijn. Altijd leuk om als een echte sommelier die weetjes met je gasten te delen.”

ATAG: “Een extra wijnklimaatkast met één klimaatzone breidt je capaciteit enorm uit.”

Capaciteit verdubbelen

ATAG biedt twee wijnklimaatkasten aan, namelijk een grote vrijstaande wijn­klimaatkast die plaats biedt aan maar liefst 190 flessen en een compacte onderbouw-wijnklimaatkast met plaats voor 38 flessen. Wie een echt grote wijncollectie heeft – groter dan de capaciteit van beide wijnklimaatkasten – heeft bij ATAG de mogelijkheid zijn of haar wijncapaciteit te verdubbelen. ATAG biedt immers nog een vrijstaande wijnklimaatkast aan met één klimaatzone. “Een gedroomde combinatie met de grote wijnklimaatkast met drie klimaatzones of als standalone uniek exemplaar”, aldus de fabrikant. “Dit exemplaar zorgt voor een extra capaciteit van maar liefst 261 flessen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details