NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
De functie van de keuken verandert: en daardoor ook de keuze van het materiaal

De functie van de keuken verandert: en daardoor ook de keuze van het materiaal

Consumenten willen bij de inrichting niet meer het standaardwerk. Meer dan ooit wordt ‘op maat’ de standaard. Ook in de keukenbranche. “Consumenten die iets speciaals willen zijn niet snel tevreden als ze bij de keukenzaak op de hoek binnen stappen”, zegt Rutger de Jong van Arpa Industriale uit Schiedam. “Niet altijd is duidelijk wat écht klant-specifiek mogelijk is. Dat geldt ook voor architecten. Vooral als die een niet-standaardkeuken wil ontwerpen, moet hij langs bij verschillende adressen. De oplossing? Brede inspiratie op één plek.”

De architect wil niet meer gebonden zijn aan een vast stramien. “Daarom willen wij met ons plaatmateriaal vooraan staan in smaak, kleur en beleving. Want dat is uiteindelijk toch waar het om draait. Vanuit Arpa zijn wij daarom altijd op zoek naar partners in trendsetting. De architect wil in zijn creatieve proces graag zien welke verfijnde materialen hij kan toepassen in zijn ontwerpen. Daarom hebben we ons onder andere verbonden aan het Dekker Trend Centre in Zevenhuizen, waar die inspiratie op één plek bijeenkomt. We kunnen daar onze materialen laten zien. Maar dat is het niet alleen; daar – ter plekke – kunnen we vooral ook een diversiteit aan toepassingen en sferen tonen. Inspiratie in optima forma.”

Beter helpen
Arpa Industriale is er van overtuigd is dat de architect beter geholpen kan en moet worden. “Naast de werkbladen zijn we op verzoek van diverse marktpartijen ook actief geworden in de keukenfronten. Onze materialen hebben namelijk unieke eigenschappen waar veel vraag naar is. Ook blijven we ons focussen op productontwikkeling in de breedste zin van het woord. Dit gebeurt met behulp van eigen mensen en trendwatchers uit ons netwerk. We laten hen onderzoeken wie de Influencers zijn en waarover wordt gediscussieerd.”

“Zo is jarenlang aansluiting op de 24/7 economie een topic geweest. Je ziet daarin nu een omslag: mensen willen rust, geborgenheid en minder stress. Er ontstaat een behoefte om minder materialen te gebruiken die langer mee kunnen. Zo lijkt Minimal Housing een trend te worden en daarmee ook weer de terugkeer naar meer gezelligheid en verbondenheid. De keuken is niet meer een afzonderlijk onderdeel in de hele binnenhuisarchitectuur; het is een integraler onderdeel geworden van de leef- en werkomgeving. Dat heeft dus invloed op de materialen die worden gebruikt.”

Arpa Industriale

Fenix op Salone Del Mobile.

“Daarnaast zie je dat consumenten steeds meer willen voelen en beleven. Zo is ‘gezond eten’ een dingetje geworden. De keuken verandert: het ontwikkelt zich tot een plek van samenzijn waar de verhalen van alledag worden gedeeld. Het keukenblok wordt een apart meubelstuk met unieke eigen kenmerken. Ik denk zelfs dat we zo ver zullen gaan dat het keukenblok een plek wordt waar je met z’n allen de maaltijd zittend of staand bereidt en nuttigt.”

Holistisch
Een meer ‘holistische’ aanpak dus, zo meent Rutger. “We gaan meer naar het geheel kijken en dat geheel willen architecten in hun ontwerpen kunnen bieden. Voor ons als ontwikkelaar en leverancier van plaatmateriaal die spraakmakende omgevingen helpt creëren is het credo dat we méér dan ooit naar partnerships op zoek zijn. Gezamenlijk moeten we de architecten, interieur- en keukenbouwers en last but not least eindgebruikers een breed palet aan hoogwaardige inspiratie bieden.”   

Arpa Industriale

Fenix NTA door Arpa Industriale. (Beeld: Ivan Fois)


Technische eigenschappen van FENIX NTM® en FENIX NTA®
Fenix NTM en Fenix NTA panelen zijn geschikt voor horizontale en verticale toepassing in de keukenbouw. Tijdens het productieproces wordt het materiaal onderworpen aan hitte en druk, voor het produceren van een homogeen, niet-poreus product met hoge dichtheid. Het verschil met andere materialen zit vooral in de toplagen van Fenix: deze zijn voorzien van nanotechnologie waardoor Fenix het vermogen heeft, mocht er toch iets misgaan, om kleine oppervlakkige gebruikerskrassen te repareren dankzij de thermische herstelbaarheid. De oppervlakte is mat, kent een zeer lage lichtreflectie, een anti-vingerafdruklaag, voelt zijdezacht aan, is antibacterieel en kent daarnaast een bundeling van een breed scala aan unieke eigenschappen. 

www.fenixforinteriors.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details