NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“De beleving begint al op straat”
Louis Culot ontvangt voortaan haar bezoekers in een totaal vernieuwde showroom.

“De beleving begint al op straat”

Louis Culot heeft haar thuisbasis, gelegen in een industriezone in Puurs, grondig aangepakt. Alle kantoren verhuisden van de benedenverdieping naar een verdieping hoger. Tim Culot, bestuurder van Louis Culot: “We wierven recent enkele nieuwe werknemers aan. De kantoren op de benedenverdieping bleken te klein om optimaal te blijven werken. Een verdieping hoger zorgden we voor voldoende ruimte voor iedereen. Veel efficiënter! Bovendien leverde dit extra toonzaalruimte op.”

Een grote stalenwand, een mooie receptie en tal van (mobiele) eilandopstellingen in de nieuwe toonzaal.

Groot aanbod tonen

Wie de toonzaal van Louis Culot al bezocht, merkt meteen bij het binnenkomen het verschil op. Tim Culot: “De showroom kreeg inderdaad ook een opfrisbeurt. Vanop de parking zien bezoekers al meteen de grote stalenwand met ons enorm aanbod aan materialen en kleuren. Meer zelfs, in verschillende laden van een keukeneiland bevinden zich nog kleinere staaltjes. Toch merken we dat bezoekers hun keuze in onze showroom kunnen maken en dus zonder punthoofd weer naar huis keren. Onze leveranciers zorgen op regelmatige basis voor nieuwe kleuren die we meteen in onze showroom integreren. Tegelijkertijd beslisten we om ook de keukeneilanden te vervangen. We creëerden nieuwe mobiele keukeneilanden die we ten allen tijde eenvoudig kunnen verplaatsen. Zijn er events in de toekomst, dan creëren we voldoende ruimte voor de gasten door enkele van deze eilanden weg te rollen.”

De hele benedenverdieping is nu toonzaal, met onder meer een keuken in werking.

Ook buiten aanpakken

De eerste indruk van een bedrijf of fabrikant op een bezoeker wordt heel vroeg gelegd, namelijk al op straat bij het naderen van de bestemming. Dat weet ook Tim Culot en hij is vastberaden om die zo goed mogelijk te maken. “We willen onze zichtbaarheid vergroten en onze entree en parkeerplaatsen opvrolijken”, specifieert Culot. “We liggen op de route van en naar het pop-up theater van Studio 100 en dat brengt een pak verkeer met zich mee. Een duidelijke zuil aan de straatkant, extra groen met aanplantingen in organische vormen, de plannen zijn er om dat nog dit jaar grondig aan te pakken.”

Veel binnenvallend daglicht dankzij de grote glaspartijen.

Aandacht voor licht

De grote glazen voorgevel van het gebouw blijft intact, een bewuste keuze. Zo maakt Louis Culot optimaal gebruik van binnenvallend daglicht, nog steeds de meest ideale manier om stalen en kleuren van werkbladen te bekijken. “Toch lieten we ook een heel nieuw lichtplan opmaken”, benadrukt Culot. “Onze huidige showroom is groter, de opstelling van de eilanden is anders, we plaatsen meer stalen in de stalenwand en we bouwden een doucheopstelling. Een nieuwe verlichtingsinstallatie was dus nodig. Een mooie verlichting van de showroom en de entree zorgt bovendien ook voor zichtbaarheid ’s avonds en ’s nachts. Maak dus zeker een afspraak om onze nieuwe showroom en onze materialen te komen bekijken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details