NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
De afzuigkap als sfeerversterkend verlichtingsobject
Skyline Frame, de eerder industriële telg van de familie. Hier met een zacht, koper- tot goudachtig licht in de warmere kleurtemperatuur.

De afzuigkap als sfeerversterkend verlichtingsobject

De keuken is het centrale punt van de woning geworden en daar hoort een goed lichtconcept bij. In de keuken gebeuren namelijk tal van activiteiten, gaande van het traditionele koken en eten tot (school)werk. Wie een goede verlichting zegt, zegt meteen ook verlichtingsarmaturen boven de tafel. Maar de afzuigkappen van berbel dragen eveneens hun steentje bij.

De horizontale lichtstreep van de Skyline Edge omarmt de afzuigkap en maakt er een decoratief verlichtingsobject van.

In de winter zijn de nachten lang en de dagen kort. Het is ’s morgens nog donker bij het ontbijt en ’s avonds, bij het bereiden en eten van de maaltijd, is het opnieuw donker. Het belang van een goede verlichting in de keuken is mee geëvolueerd met het belang van een keuken in de woning. “Naast onze specialistische afzuigtechniek besteden we sinds de begindagen van berbel veel aandacht aan de kwaliteit in design”, horen we bij de Duitse specialist in afzuigsystemen. “En daar hoort vanzelfsprekend een uitgebalanceerd lichtconcept bij. Daarom zijn bijvoorbeeld onze Skyline-afzuigkappen dusdanig ontworpen dat ze het werkblad handig en functioneel verlichten tijdens de werkzaamheden daar en dat ze daarna ook een aangename sfeer in de keuken kunnen creëren.”

De Skyline Round combineert de zoektocht naar organische vormen met het belang van een goede verlichting in de keuken.

Polyvalent toestel

Berbel: “Onze Skyline-eilandkappen zijn behalve krachtige en fluisterstille afzuigkappen ook karakteristieke verlichtingsobjecten. Om dit te bereiken voorzien we ieder Skyline-model van een functionele kookveldverlichting en van een uniek eigen verlichtingsprofiel. Voor elk model geldt hetzelfde principe: de niet-verblindende ledkookveldverlichting kan je van koud tot warm wit instellen. De verlichting is ook steeds dimbaar. Zodra de gerechten bereid zijn, kan dan de functionele verlichting worden uitgeschakeld zodat de afzuigkap fungeert als een sfeerverhogend verlichtingsobject in elke keuken.” 

Skyline Curve met opvallend langwerpig lichtvlak.

Licht brengt de keuken tot leven

De Skyline-serie van berbel bevat een heel aantal verschillende eilandkappen. Met de Skyline Round speelt de Duitse fabrikant volop in op de trend naar meer organische vormen. De ronde afzuigkap straalt ook licht naar boven uit zodat een fraai lichtspel op het plafond ontstaat.

De Skyline Edge is een strak vormgegeven afzuigkap. De horizontale lichtstreep omarmt als het ware de afzuigkap en tovert deze om tot een decoratief verlichtingsobject waarvan de kleurtemperatuur naar wens in te stellen is. Voor de echte lichtfanaten is een model met RGB-verlichting mogelijk. De keuken kan daarmee verlicht worden in elke kleur uit het RGB-kleurenpalet. Dit geldt ook voor de Skyline Edge Light en de Skyline Curve. De lange zijden van het corpus van beide modellen bevat een langwerpig lichtvlak dat optioneel voorzien kan worden van RGB-verlichting.

Skyline Frame is dan weer de industriële eilandkap die achter de zwarte rookglasfronten van het corpus een individueel instelbare effectverlichting verbergt. Deze gaat over van een eerder zachtblauw en koel lichtverloop bij de koudere temperatuurinstelling naar een zachter en koperachtig schijnsel in de warmere kleurtemperatuur. “Ideaal voor een gezellig en ontspannen sfeertje ’s avonds”, besluit de fabrikant.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details