NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Consument omarmt speciale (natuur)steensoorten

Consument omarmt speciale (natuur)steensoorten

Unieke keukenwerkbladen uit bijzondere natuursteen zijn geen nicheproduct meer. Dat zegt Ben Clerix van Tuytelaers. De marketingmanager van het familiebedrijf uit Ravels, al ruim zestig jaar gespecialiseerd in natuursteen en ondertussen ook actief in keramische en composietsteen, zag de markt in drie jaar tijd bijna 180 graden draaien.

“Was de keukensector enkele jaren geleden vooral naarstig op zoek naar allerlei keramische alternatieven,” zegt Clerix, “dan zien we dat er vandaag opnieuw veel vraag is naar speciale natuursteensoorten. Niet alleen in de allerhoogste niche, maar net zozeer in het middensegment. Als specialist ter zake willen wij het unieke karakter en de hoogwaardige kwaliteit van deze materialen toegankelijk maken.”

lapitec-bianco-vittoria-detail-van-full-body-aderingent_id7-kopieren

Lapitec is een honderd procent porselein-keramisch materiaal waarbij de adering in de volledige
dikte van het blad doorloopt.

 

Bijzondere natuursteen

Dankzij rechtstreekse contacten met diverse groeves over de hele wereld, weet Tuytelaers alvast een ruim gamma natuursteen aan eerlijke prijzen aan te bieden. Marmer en graniet zijn daarin uiteraard vaste waarden, al heeft Clerix in de keuken vooral hoge verwachtingen van kwartsiet.  “Graniet is sterk, maar vrij sober in kleuring. Marmer biedt esthetisch meer mogelijkheden, maar is dan weer erg poreus. Hoewel het materiaal populair blijft en er steeds betere producten op de markt komen om het te beschermen, is het niet onbeperkt toepasbaar in de keuken. Kwartsiet verenigt in die zin het beste van twee werelden: de steensoort is van nature bijzonder resistent tegen vlekken, krassen en hitte én het sluit qua look sterk bij marmer aan, met eindeloze mogelijkheden in kleuren en patronen.”

caesarstone-dark-collection-5101-empira-black-kopieren

De meest recente Caesarstone collectie kreeg de naam Dark en kon al meteen op veel bijval rekenen.

 

In het gamma van Tuytelaers niet alleen lichte platen met relatief sobere grijze, blauwe of bruine adering. Er zijn ook uitgesproken, veelkleurige pronkstukken. Opvallend en uniek zijn bijvoorbeeld de diverse soorten Braziliaanse Fusion Wow, telkens met een rijk pallet aan rode, gele, groene en grijze kleurschakeringen, of de donkergroene Verde Fantastico. Als afwerking is er de keuze tussen mat, gepolierd of leather.

inalco-storm-negro-kopieren

Met Inalco biedt Tuytelaers een keramisch alternatief dat niet alleen de look, maar ook de feel van natuursteen imiteert.

 

Kwalitatieve alternatieven

In de zoektocht naar speciale en hoog­waardige platen beperkt Tuytelaers zich niet tot natuursteen. “De markt van keramische en composietsteen blijft nog steeds groeien” weet Clerix. “Onze prioriteit is dat de klant daarin het allerbeste alternatief voor een bijzonder natuurstenen werkblad kan vinden.” In het gamma kwartscomposiet is Tuytelaers daarom exclusief verdeler van Caesarstone. “Het merk is al sinds 1987 absolute wereldleider en legt zich toe op zaken die anderen niet kunnen of willen maken. Bovendien hebben ze een uitstekend oog voor trends. De meest recente collectie Dark, bijvoorbeeld, met onder meer een zwarte marmerimitatie, oogstte na de voorstelling op Batibouw meteen veel bijval.” Even enthousiast is Clerix over de twee nieuwe marmerimitaties – wit en zwart – in de Dual collectie van Inalco. “Ook deze fabrikant heeft zich gespecialiseerd in het reproduceren van moeilijke of moeilijk te vinden natuursteen­soorten, zij het dan in keramische steen. Daarbij weten ze niet alleen de look van het originele materiaal na te bootsen, maar ook – en dat is net zo belangrijk – de feel. Niemand doet hen dat na.” Als uitbreiding op het keramische gamma van Inalco, tot slot, kondigde Tuytelaers eerder dit jaar al de samenwerking met Lapitec aan. De Italiaanse fabrikant wist, als eerste en voorlopig enige, een honderd procent porselein-keramisch blad te creëren dat in de massa gekleurd is en waarbij aderingen dus in de volledige dikte van het blad doorlopen. “Sinds kort zijn de platen ook effectief binnen,” kondigt Clerix aan, “en kan men de diverse kleuren en patronen dus bij ons komen ontdekken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details