NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Alles goed gepland. Gezelligheid als één geheel

Alles goed gepland. Gezelligheid als één geheel

Een glas water, een snelle greep in de koekjestrommel, een snelle blik in de koelkast: we worden magisch aangetrokken tot de keuken. Als we er al zijn, blijven we ook graag wat langer. Bij de koffie bijvoorbeeld, of tijdens het feest, dat traditioneel het beste is waar de drankjes koud staan en er een verleidelijke geur van eten hangt. Wat ligt er dan meer voor de hand dan de uitstraling van de keuken naar de aangrenzende vertrekken te brengen? Met een flexibel assortiment keukenmeubelen is dit kinderspel.

De moderne keuken is niet alleen functioneel, maar gemaakt voor het leven. Het komt vaak uit op de eetkamer of de woonkamer. Daarom is het des te belangrijker om bij het ontwerp rekening te houden met de overgangen. Als je wil dat alles één geheel vormt, kan je nog een stap verder gaan en de hele kamer in het ontwerp opnemen.

Wit is een klassieker in de keuken. Hier wordt het aangevuld door ARTWOOD in Notenboom Cuba. Het decor is terug te vinden in de onderkasten en komt weer terug in de bovenkasten die zijn omgebouwd tot lowboard in het woongedeelte.

Ook zonder een eiland

Waar de keuken overgaat in de woonkamer en er voldoende ruimte is, zijn eilanden een favoriet ontwerpkenmerk. Bij het koken maken ze korte afstanden en communicatie in de woonruimte mogelijk. De structurele omstandigheden laten een dergelijk ontwerp echter niet altijd toe.

Dressoirs of lowboards van bovenkasten zijn goede alternatieven voor een huiselijke overgang. Glazen deuren kunnen worden gebruikt om kasten minder massief te doen lijken. Qua ontwerp is dit geen probleem: met op elkaar afgestemde decors ziet het interieur van de binnenkasten er net zo huiselijk en elegant uit als de buitenkant. Als alternatief kunnen doorlopende deurvlakken worden onderbroken door legplanken. Een contrasterende kleur zet extra accenten. Licht brengt nog meer diepte in de kamer en creëert ook een gezellige sfeer.

Een landelijke stijl hoeft niet beperkt te blijven tot de keuken! Hier wordt het front WINDSOR LACK in Lava softmat ook in het woongedeelte gebruikt, maar dan in Hennarood. Een bijpassende legplank maakt ook deel uit van het assortiment.

Less is more

Oppervlakken spelen een belangrijke rol in het consistente ontwerp. Wil je de keuken, de eetkamer en de woonkamer in één keer inrichten, dan moet je een thema kiezen. Dit kan een bepaald materiaal zijn, een stijl aan de voorkant of een favoriete kleur. Dit gaat meestal gepaard met een zorgvuldig gekozen contrast.

Het gerichte gebruik van oppervlakken geeft structuur aan het ontwerp. Afzonderlijke zones kunnen visueel van elkaar worden gescheiden. De landelijke keuken kan bijvoorbeeld in een zachte beigetint worden gehouden. De woonkamer met dezelfde fronten wordt bepaald door een andere kleur. Ook denkbaar: een contrasterend oppervlak dat in de keuken als blikvanger fungeert, wordt in de meubelen van de woonkamer opnieuw gebruikt.

PLUS met een zwart anti-vingerafdrukoppervlak geeft deze keuken de letterlijke omlijsting. Het front LUCCA in het decor Cement saffiergrijs zet een weloverwogen accent dat in het woongedeelte weer terugkomt. Ook hier werden bovenkasten gebruikt en verzacht door een verlicht, contrasterend schapelement.

Allround keukenmeubelen

Keukenmeubelen laten toe individueel en creatief te plannen. Dat is niet alleen van belang voor de persoonlijke behoeften, maar is met name praktisch wanneer een huis meerdere functies tegelijk moet vervullen. Een werkplek voor de home office, bijvoorbeeld, kan nu ook met keukenmeubelen worden gepland. Wie aan het eind van de dag ongestoord wil kunnen ontspannen, bewaart bepaalde apparaten en werkprocessen in een bijkeuken. Het flexibele meubilair maakt ook de inrichting van garderobes en kleedkamers mogelijk. Er zijn zelfs bijpassende badkamers. Maar daarover vertellen we je een andere keer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details