NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“Welkom in een nieuw tijdperk van afzuigoplossingen”
Siemens: “inductionAir Plus, voor een optimaal ruimtegevoel in de keuken en een maximale vrijheid tijdens het koken.”

“Welkom in een nieuw tijdperk van afzuigoplossingen”

Ja, de kookplaat is een onmisbaar toestel in de keuken. En ja, de dampkap is dat ook. Deze twee samen in één toestel was enkele jaren geleden een ware revolutie, vandaag een must voor elke open keuken. Siemens ontwikkelde enkele pareltjes die design en technologie mooi samenbrengen.

De kookplaat met ingebouwde ventilatie is vandaag niet meer weg te denken uit de showroom van een keukenzaak. Waar slechts enkele jaren geleden deze oplossingen op één hand te tellen waren, is de keuze vandaag enorm. “Ook Siemens zet fel in op de ontwikkeling van compacte, stille en plaatsbesparende oplossingen”, klinkt het bij de fabrikant. “Voor een optimaal ruimtegevoel in de keuken en voor maximale vrijheid tijdens het koken ontwikkelden we inductionAir Plus en glassdraftAir, twee designklassiekers
in wording.”

De kookplaat met geïntegreerde ventilatie zit integraal verwerkt in een zwart, keramisch glazen oppervlak.

Vrijwel onzichtbaar

De ontwikkeling van inductionAir Plus gebeurde met één doel voor ogen: een ongeëvenaarde kookervaring creëren die maximale ruimte biedt aan wat echt belangrijk is: culinaire vrijheid en creativiteit. “Daaruit ontstaat dan automatisch een onvergetelijke tijd met vrienden, familie en huisgenoten in de keuken”, aldus Siemens. “Een zwart, keramisch glazen oppervlak herbergt zowel de ventilatiemodule (in het midden) als de verschillende kookzones. Dampen en geuren verspreiden zich dus niet in de keuken maar worden aan de bron weggevoerd. Het systeem werkt met luchtafvoer naar buiten of in recirculatie. Bovendien checkt de climateControl-sensor de luchtkwaliteit en op basis van die resultaten wordt automatisch de ventilatiekracht geregeld. Optimale prestaties en energieverbruik in alle omstandigheden!”

Handige features

Bekijken we de features van inductionAir Plus, dan valt meteen de uiterst stille werking van de iQdrive-motor op. Geen gemiste gesprekken door een storend lawaai meer. “Even onontbeerlijk als de stille werking is de mogelijkheid om onderdelen in de vaatwasmachine te plaatsen”, weet de fabrikant. “De vetfilterunit kan je daarom makkelijk uit de kookplaat tillen en in de vaatwasser reinigen. Ook handig, de intuïtieve dual lightSlider waarmee kookplaat en ventilatie worden bediend. Efficiënt en overzichtelijk. Wie het maximale uit de inductionAir wil halen, gebruikt de Home Connect-app.”

glassdraftAir is voorzien van de Guided Air-technologie die een luchtgordijn creëert achter het glas en zo de kookdampen afvoert.

Ontworpen om te verdwijnen

Een hightech-ventilatiesysteem dat met één druk op de knop in het werkblad verdwijnt. Dat is glassdraftAir, het transparante glazen ventilatiesysteem dat opvalt met een verrassend licht en helder design. “In de studioLine-uitvoering voeg je zelfs, via emotionLight Pro, een subtiel streepje kleur toe aan de keuken of het keuken­eiland”, legt Siemens uit. “En ook hier geeft de Home Connect-app extra mogelijkheden met de keuze uit een onbeperkt aantal kleuren, afgestemd op de mood en het gezelschap.” glassdraftAir is voorzien van de Guided Air-technologie die een luchtgordijn creëert achter het glas. Die zet een optimale luchtstroom voor alle kookzones in gang. Net als bij de inductionAir Plus voert de uiterst stille iQdrive-motor ook bij de glassdraftAir de kookdampen krachtig af bij de bron. “glassdraftAir en inductionAir Plus delen enkele handige features”, besluit de fabrikant. “De climateControl-sensor activeert en regelt de ventilatie automatisch zodra het koken begint. De filters pak je heel eenvoudig uit het geheel en stop je in de vaatwasser om ze te reinigen en de Home Connect-app laat toe om via smartphone of tablet de toestellen te bedienen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details