NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Onbezorgd koken
Het glazen paneelvlak van Maris Drip Free wordt verwarmd waardoor druppels geen uitweg vinden naar de kookpotten.

Onbezorgd koken

De keuken vrijwaren van ongewenste geurtjes is het hoofddoel van Franke’s dampkappen. Maar het is ook een manier om stijl en raffinement in de keuken te brengen. Een strak design en ultramoderne technologie gaan hand in hand om dit waar te maken.

Prachtig en praktisch. Een duidelijkere omschrijving bestaat er niet van de visie van Franke over haar dampkappen. Of het nu een wand-, eiland-, tablet- of een onderbouwdampkap is, een telescopische dampkap of een inbouwgroep, elk toestel in het immense assortiment van Franke moet voldoen aan deze stelregel. En het R&D-departement van Franke rust niet op zijn lauweren want op regelmatige basis komt er wat nieuws op ons af. “Onze dampkappen kregen een nieuwe ventilator”, bevestigt Roxanne Lalmant van Franke. “De Sound Pro-ventilator beperkt het geluidsniveau en vermindert hoogfrequentiegeruis voor een betere geluidskwaliteit in de keuken.”    

Meer vrijheid bij het inrichten van de keuken met Mythos.

Een frisse wind

Luchtkwaliteit is hot en daar heeft Covid, jammer genoeg, een belangrijke rol in gespeeld. Franke ontwikkelde nu enkele dampkappen die over de luchtkwaliteit communiceren met de gebruiker. “Onze innovatieve toepassing Air Quality Sense is het zesde zintuig in de keuken”, legt Lalmant uit. “24 op 24, 7 op 7 monitort deze de luchtkwaliteit in de keuken, verwijdert ze vervuilde luchtdeeltjes en herstelt zo de frisse lucht. Gaan de waardes de hoogte in? Dan zal de dampkap automatisch meer afzuigen. Is de luchtkwaliteit weer goed, dan schakelt de autofunctie de dampkap automatisch weer uit. Meer zelfs, via de Franke-app ontvangen gebruikers een melding wanneer de luchtkwaliteit niet op punt staat.”

Halt aan vallende druppels

“Franke doet meer dan alleen producten ontwikkelen”, verklaart Lalmant. “We vinden het ook onze verantwoordelijkheid om gebruikers te wijzen op eventuele problemen die kunnen ontstaan in de keuken. Denk maar aan druppelvorming op de dampkap en de kasten. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer potten zo snel hevig worden verhit dat de gekozen dampkap ofwel het correcte afzuigvermogen niet heeft ofwel gewoon een te klein afzuigoppervlak heeft. Enerzijds wijzen we op deze situatie, anderzijds beschikken we met Drip Free over een innovatieve technologie die deze druppelvorming tegengaat. Zo beschermt de Style Drip Free de kasten en wanden met een breder paneelvlak en afzuigoppervlak, een schuin geplaatste filter en handig opvangbakje. Maris Drip Free verwarmt via innovatieve technologieën het glazen paneelvlak waardoor druppels geen uitweg meer vinden naar de kookpotten.”

Style Drip Free beschermt kasten en wanden met onder meer een schuin geplaatste filter en handig opvangbakje.

Kookplaat en afzuiging in één

Lalmant: “Mythos en Maris 2gether, onze kookplaten met geïntegreerde afzuiging geven je meer vrijheid bij het inrichten van de keuken. De sterke eigenschappen van deze toestellen, met onder meer de waterbestendige motor, creëren de mogelijkheid om voor luchtafvoer of recirculatie te kiezen. Door hun automatische dampkapactivatie met blijvende connectie, maken ze het leven van de gebruiker een pak makkelijker. Bovendien leggen zowel Mythos als Maris een knappe energieklasse voor, Mythos A+++ en Maris A++.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details