NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Koken moet elke keer een unieke belevenis zijn

Koken moet elke keer een unieke belevenis zijn

De Italiaanse fabrikant Steel Cucine pakte uit met wereldnieuws tijdens EuroCucina in Milaan. Voor het eerst bracht een fabrikant een oven, een inductiekookveld en een geïntegreerde kookveldafzuiging samen in één fornuis.

Vorig jaar met grote trom voorgesteld als de nieuwkomer bij uitstek tijdens EuroCucina in Milaan, vandaag nog steeds een populair en zeer geapprecieerd fornuis. We hebben het over Mistral van de Italiaanse fabrikant Steel Cucine. “Het eerste fornuis dat oven, inductiekookveld en kookveldafzuiging in één toestel samenbrengt en daar bovendien een designtopper van maakt”, aldus Christian Borsboom van Steel Benelux. Een samenwerking met het Duitse Fissler laat de kwaliteit van Mistral extra opvallen.

Een unieke beleving

Steel Cucine en Fissler rekenen allebei op een jarenlange kennis en expertise. Bij Steel Cucine vierden ze vorig jaar hun 100e verjaardag, Fissler blaast binnen twee jaar 180 kaarsjes uit. “We delen dezelfde passie voor koken en eten”, verklaart Borsboom het partnership. “Koken is zo veel meer dan eten bereiden. Tijd samen doorbrengen, plezier maken. Koken moet een uniek gebeuren zijn en die visie delen we met Fissler. Wij bouwen de fornuizen, Fissler het kookgerei. We slaan dan ook met een tijdelijke actie de handen in elkaar om deze connectie te onderstrepen.”

Wereldnieuws

Een fornuis met oven, inductiekookveld en kookveldafzuiging was vorig jaar tijdens EuroCucina een wereldprimeur. “En zowel bij de oven, het inductiekookveld als de kookveldafzuiging garanderen we sterke prestaties”, zegt Borsboom. “Zo is er de gepatenteerde INNVENT-techniek voor een perfecte verdeling van de hete lucht over de gehele oppervlakte en op alle niveaus van de oven. Twee ventilatoren die in tegenoverstelde richting draaien, klaren deze klus. Een netto capaciteit van 91 liter is eveneens niet te versmaden. Bij de kookveldafzuiging zijn zowel afvoer naar buiten als recirculatie mogelijk bij een maximaal geluidsniveau van slechts 63 dB. De bediening van het inductiekookveld gebeurt met de knoppen aan de voorzijde van het toestel. Een bewuste keuze.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details