NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Een dampkap… en meer
Air Wall maakt van de achterwand een handig en opvallend pronkstuk.

Een dampkap… en meer

Zeg niet zomaar dampkap tegen de Elements-collectie van Falmec. Ja, ze doen nog steeds wat een dampkap doet. Maar zowel Monolith, Shelf als Air Wall voegen multifunctionaliteit toe aan de keuken.

De Elements-collectie van Falmec, voor­gesteld tijdens area30, valt op. Ze doen immers meer dan een traditionele dampkap. Eddy van Tongeren van Falmec Benelux: “De drie gloednieuwe producten beschikken over geavanceerde technologie die verborgen zit in modulaire elementen. Ze voegen daaren­boven een unieke esthetiek toe die perfect past in elk interieur.”

Maatwerk met blokken

Monolith is als het ware een blokkendoos waarmee je aan de slag kan. Het aanzuig­element van negentig centimeter kan rechts of links worden vergezeld van opbergmodules van dertig, zestig en negentig centimeter breed. Zo ontstaat een functionele en steeds unieke opstelling in de keuken, een handige verzameling opbergmodules om bijvoorbeeld lepels, kruiden, messen, snijplanken en ander keukengerei op te bergen. Uiteraard dit alles rondom het aanzuigelement.

Dampkap en legplank in een.

Dampkap in plankvorm

Shelf is de perfect gekozen naam voor de dampkap in plankvorm. Slechts tien centimeter dik is deze uitgerust met een uitschuifbare glasplaat om de afzuigcapaciteit te vergroten. Ook hier zijn extra modules (van zestig of negentig centi­meter) en extra accessoires beschikbaar om naast de afzuigmodule van 120 centimeter te hangen en er zo een veelzijdig meubel van te maken. Aan de onderzijde van de modules zit een ledstrip om het werkblad over de gehele lengte te verlichten.

De achterwand gebruiken

Falmec en Magneto Lab, een bedrijf dat keukenachterwanden produceert, werkten samen aan Air Wall, een verticaal paneel van wit gehard glas waarin de afzuigtechnologie maar ook verlichting wordt geïntegreerd. Zo ontstaat een dampkap met afzuiging door middel van een klep, alsook een verlichtingsarmatuur dat een suggestief omgevingslicht creëert. Air Wall is beschikbaar in een uitvoering van 150 centimeter, met decentrale afzuiging rechts of links, en in een versie van 120 centimeter met centrale afzuiging. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details