NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Inductiekoken met karakter
De Enfasi All Black combineert de modernste kooktechnologie en kleurentrends met het sterke karakter van een fornuis.

Inductiekoken met karakter

Maar is iedereen wel zo wild van de hyperstrakke vormgeving van de gemiddelde inductiekookplaat? Wat als je klant liever wat meer karakter ziet?

Het beste van twee werelden

Een rustiek of klassiek ogende keuken hoeft niet in te boeten aan hedendaags kookgemak, dachten ze bij Steel Cucine. Het Italiaanse bedrijf is gespecialiseerd in de ambachtelijke vormgeving van roestvrij staal, meer bepaald de productie van fornuizen, en stelt zijn vier designlijnen nu ook beschikbaar met de meest recente FLEXzone inductietechniek. Klassiek Ascot fornuis, semi-industrieel Genesi of Oxford exemplaar, of een stoer maar sober Enfasi fornuis: allemaal combineren ze uitstraling en karakter met de nieuwste kooktechnologie. De Enfasi All Black doet dat trouwens volledig in de trendkleur zwart en indien gewenst zelfs met een extra pizza-oven, inclusief
pizzasteen en een maximumtemperatuur van 315 graden Celcius.

Extra bedieningsgemak

Niet alleen het uitzicht, maar ook de bediening van veel inductiekookplaten vormt voor sommige gebruikers een heikel punt. Tiptoetsen zijn mooi in theorie, maar vette vingers of een vuile kookplaat kunnen het bedieningsgemak in de praktijk al eens verstoren. Bij Steel Cucine worden de vijf kookzones, waarvan twee flexzones, dan ook net zoals de gekende gasfornuizen via draaiknoppen bediend. Dat is zelfs bij de inbouwinductiekookplaten van de Italiaanse fabrikant het geval. Daar worden de knoppen mooi vooraan op het kastfront geplaatst. Elke inductiezone heeft dertien standen waarvan er drie voorgeprogrammeerd zijn, met name op 42, 74 en 92 graden Celcius. 

Met een verhaal

Elk Steel Cucine fornuis wordt in Carpi van a tot z op bestelling gemaakt. Meer nog, in de productiefaciliteit gaat het slechts door één paar handen. Het volledige fornuis wordt namelijk door één persoon gemaakt. Zo houdt de fabrikant trots en betrokkenheid levendig, en krijgt de klant een fornuis niet alleen met karakter, maar ook met een verhaal. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details