NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Handhygiëne en desinfectie

Handhygiëne en desinfectie

Sinds de coronapandemie zijn je handen wassen en desinfecteren een belangrijk aandachtspunt voor gebruikers van sanitaire voorzieningen in openbare ruimten (zoals restaurants, cafés, bars) en in de keuken. De hygiëne moet worden gemaximaliseerd en contactloze oplossingen zijn zeer in trek. Het voorkomen van bacterie-overdracht gaat echter gepaard met een hoog water- en energieverbruik. Het is nu meer dan ooit nodig om sanitaire producten te installeren die beantwoorden aan de vereisten van publieke ruimten.

100% handhygiëne zonder manueel contact

Al tientallen jaren biedt DELABIE de beste oplossingen op de markt om handen te wassen en desinfecteren in openbare sanitaire ruimten en professionele keukens. Van elektronische kranen en zeepverdelers tot zelfsluitende en mechanische kranen: al deze producten zijn ontworpen om aan de hoogste hygiëne-eisen te voldoen.

Zo sluiten elektronische kranen automatisch enkele seconden na activering. De handen kunnen bevochtigd of gespoeld worden en de kranen sluiten zodra de handen het sensorveld verlaten. Geen handmatig contact, maximale hygiëne verzekerd.

De SXS-handwasbakjes van DELABIE voldoen aan de hoogste hygiënenormen. De mechanische versies garanderen een handenvrij gebruik dankzij een soepele kniebediening. De elektronische versies werken volledig contactloos.

Ook als ze niet direct verbonden zijn met de keuken moeten sanitaire voorzieningen in restaurants aan de hygiëne-eisen voldoen. Een compleet assortiment voor urinoirs en toiletsystemen met directe spoeling vervolledigt het contactloze aanbod voor publieke sanitaire ruimten. Handhygiëne omvat tenslotte een reeks van opeenvolgende gebruiksmomenten in de openbare sanitaire voorzieningen, van het toilet of het urinoir tot de wastafel. 

Stijlvol en hygiënisch: de elektronische zeepverdeler van DELABIE.

Water vrij van ziekteverwekkende bacteriën

De elektronische kranen van DELABIE bieden een extra voordeel dankzij de periodieke spoelfunctie. Als de kraan gedurende lange tijd niet wordt gebruikt (denk aan gesloten sanitair, een afgelegen plaats, een onbezette hotelkamer), gebeurt elke 24 uur na het laatste gebruik een automatische spoeling. Het water circuleert dan in de kraan en de leidingen, waardoor de verspreiding van bacteriën (de oorzaak van veel nosocomiale ziekten zoals legionella of pseudomonas aeruginosa) wordt beperkt. Sommige kranen kunnen ook worden uitgerust met antistagnatie elektroventielen (patent DELABIE). Eindfilters (Biofil) zijn ook een preventieve of curatieve oplossing om bacterievrij water te garanderen.

TEMPOMATIC 4 elektronische wastafelkraan met antistagnatie elektroventiel .

Handen drogen

Tot slot is een andere essentiële stap in de handhygiëne het drogen. Het risico op overdracht van bacteriën wordt immers groter op een natte huid. Het assortiment DELABIE-accessoires biedt vele modellen handdoekverdelers en -houders vervaardigd uit bacteriostatisch roestvast staal, waardoor ze gemakkelijk te reinigen zijn.

90% water- en energiebesparing

Door de pandemie is de frequentie van het handen wassen over het algemeen verdrievoudigd en de wastijd verdubbeld. Met een conventionele kraan ziet de gebruiker tijdens het inzepen van de handen, wat tot wel 40 à 50 seconden kan duren voor een goede handwasbeurt, liters water wegstromen. De overconsumptie van warm en koud water is dus sterk toegenomen en kan oplopen tot bijna 60 liter water per dag per persoon. 

Het is dan ook hoog tijd om op alle openbare plaatsen systematisch kranen te installeren die niet alleen een maximale hygiëne garanderen, maar ook een aanzienlijke waterbesparing. De ecologische en economische uitdaging mag niet uit het oog worden verloren en blijft cruciaal.

De DELABIE-oplossingen kunnen tot 90% water besparen door het gefaseerd gebruik (waarbij de kraan automatisch sluit  na het natmaken en afspoelen van de handen) en door het debiet te beperken tot drie liter in plaats van de gebruikelijke negen liter.

Het SXS-handwasbakje voldoet aan de hoogste hygiënenormen.

Labels en milieuvriendelijke aanpak van gebouwen

De prestaties van de elektronische en zelfsluitende kranen van DELABIE op het gebied van water- en energiebesparing maken het mogelijk de beste niveaus van de bestaande milieukeurmerken te behalen. Een vereiste bij nieuwbouw of renovatie van gebouwen.

Samengevat, het DELABIE-sanitair dat speciaal werd ontwikkeld voor utiliteiten, zoals restaurants en hotels, beantwoordt naast een perfecte handhygiëne en een optimale waterbesparing (het DNA van het bedrijf), ook aan andere vereisten. Zo zijn de producten bestand tegen vandalisme en intensief gebruik en is er aandacht voor installatie- en onderhoudsgemak en design. Vandaag de dag moeten openbare toiletten namelijk ook mooi zijn, want het sanitair wordt vaak beschouwd als uithangbord voor de instelling. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details