Magazines / Nr 03 2020

Nr 03 2020

Dromen van het paradijs

Een hittegolf om u tegen te zeggen, een welverdiende rustpauze die het speciale voorjaar hopelijk wat heeft doen vergeten (kan dat wel?), een periode van plannen maken voor het najaar. De zomervakantie kwam en ging maar ze vergat wel Covid-19 mee te nemen. Het vervloekte virus is er dus nog steeds en gooit nog steeds ons leven overhoop.

Bezoekers aan de Küchenmeile kennen het beeld wel. Je rijdt op de Autobahn A30, al dan niet aan een gezapige snelheid, en aan de horizon doemen de immense gebouwen van Nobilia op. Je hart maakt een sprongetje want je weet meteen dat de bestemming bijna bereikt is. Keukenfabrikant na keukenfabrikant, netjes dicht bij elkaar ingeplant rond de Autobahn A30. Het beloofde land, een waar paradijs voor al wie van keukens houdt.

Ik wil niet te weemoedig worden maar op 19 september zal ik mijn ogen sluiten en dit beeld oproepen. Want in plaats van op de Autobahn te rijden naar alle fabrikanten en andere keukenlocaties, zal ik mij die 19e september en de dagen erna aan mijn laptop zetten en online al het keukenlekkers opzoeken. Want de keukenbranche rechtte de rug en toverde in een mum van tijd de fysieke beursbezoeken om naar digitale platformen, online events en virtuele showrooms. Een prachtig staaltje weerbaarheid en flexibiliteit in de oorlog tegen een onzichtbare vijand.

In deze Keukenbouw blikken we vooruit naar deze editie van Küchenmeile en geven we je de stand van zaken op het moment dat we dit schrijven. Zoals we wel hebben gemerkt de voorbije maanden durven de maatregelen (snel na elkaar) veranderen. Zo kan het geschrevene wel eens snel achterhaald blijken. We raden je daarom aan om kort voor je afreis naar (het verre) Duitsland de actuele situatie te checken.

Wat er ook van zij, we rechten mee de rug en schrijven volop de leukste, innovatiefste, speciale, interessantste… keukennieuwtjes bij elkaar en serveren ze in deze en de volgende edities van Keukenbouw. Covid-19 of niet!

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: