Magazines / Nr 02 2020

Nr 02 2020

Corona, what else?

Het jaar 2020, de kroniek van hoe een ‘simpel griepje’ uitgroeide tot een
pandemie die heel de wereld en al haar sectoren in een wurggreep hield.
De even simpele uitspraak ‘blijf in uw kot’ ging viraal, een lockdown volgde. Wat hadden we hier graag een andere openingszin gebruikt, refererend naar een ongetwijfeld geslaagde en interessante editie van Eurocucina.

Milaan, eind april, een heerlijk lentezonnetje en heel wat keukenlekkers.
Het voorjaar van 2020 zag er veelbelovend uit. Na de grootste bouw- en
renovatiebeurs van ons land (Batibouw, zie verderop in deze editie) lonkte een trip naar het Mekka van de keukenliefhebber en -professional. Batibouw vond nog plaats, net voor de lockdown, al zullen de bezoekersaantallen wel beïnvloed geweest zijn door de dreiging van het ‘griepje’.

En dus is het voor iedereen aanpassen. Een lockdown, een exitstrategie, leven en werken met mondmaskers, social distancing… niemand die hier ooit mee te maken heeft gehad en niemand die hier dus ervaring mee heeft. En toch willen we met z’n allen ‘uit ons kot’, sociale beestjes die we zijn. Bovendien heeft onze economie dat nodig, het bloedbad is anders niet te overzien. Daarbij mogen we de geldende maatregelen weliswaar nooit uit het oog verliezen, een terugval is absoluut te vermijden.

De keukenzaken zijn weer open, net als vele andere winkels. En dat is goed. Stilaan draait alles weer, misschien nog niet op volle toeren maar daar komen we wel. De wereld draait door. De kleine klusjes zijn tijdens de lockdown
allemaal afgewerkt, tijd voor de grotere werkzaamheden. Een nieuwe keuken bijvoorbeeld.

De lockdown tijdens de pandemie heeft ons wel een aantal dingen geleerd. Telewerken werkt. De technologie is aanwezig om ‘nutteloze’ verplaatsingen te vermijden en conference calls te doen, wat dan weer een positieve invloed heeft op de mobiliteit en de luchtkwaliteit. Stof om over na te denken.

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: