Magazines / NR 01 2018

NR 01 2018

Vinger aan de pols

Het einde van het jaar 2018 heeft een verrassing voor u in petto. U bent getuige van de geboorte van een nieuw vaktijdschrift in de keukensector. We doopten ons kindje Keukenbouw.

Met Keukenbouw willen we u zo duidelijk en volledig mogelijk informeren over het reilen en zeilen binnen deze boeiende sector. Want laat ons eerlijk zijn, keukens zijn the place to be in een huis. Ze zijn geëvolueerd van een louter functionele ruimte waar eten wordt gemaakt naar een echte leefruimte. Een aparte wereld in een huis, daar waar iedereen samenkomt en wordt gepraat over wat de dag zal brengen en/of hoe de dag is geweest.

Elke keuken is anders, een cliché zo hoog als een huis. Maar net dat cliché maakt het keukenverhaal zo boeiend. Willen we een open keuken die als het ware integraal deel uitmaakt van de woonkamer? Of willen we toch een aparte kamer eraan spenderen, weliswaar voldoende groot om uitgebreid in te kunnen tafelen? Want dat staat vast, iedereen wil een perfect uitgeruste keuken. Etentjes organiseren voor een hele vriendenkring of een intiem diner met z’n twee, het moet allemaal in een keuken die tiptop is. Een gevolg van de vele kookprogramma’s op tv? Wie zal het zeggen?

Trends. Elk jaar opnieuw komen er nieuwe zaken op ons af. En dus ook op u. En dus ook op uw klanten. Gaande van materialen die een keuken, en dus niet alleen het werkblad, vormgeven (beton, hout, staal,…) over welk systeem te gebruiken om de kookdampen af te zuigen (traditioneel boven of geïntegreerd in de kookplaat) tot ‘indoor gardening’, een moestuintje in de keuken. We houden de vinger aan de pols en informeren u over wat hot is of zal worden.

We kijken, ongetwijfeld u ook, al uit naar wat 2019 zal brengen in de keukenbranche. De eerste afspraken staan al met stip in onze agenda: Living Kitchen in Keulen en Batibouw in Brussel. U komt toch ook!?

Veel leesplezier… en prettige feestdagen!

Tom Rampelbergh

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: