Platform over design en techniek in de keukenbranche
Nieuws

Zwitserse veelzijdigheid

Een koelkast, een oven, een diepvries: toestellen die evident zijn in een keuken. Vacuüm- en warmtelades zijn dat een pak minder. Toch hebben al deze toestellen één ding gemeen. Ze zijn allemaal beschikbaar bij het Zwitserse V-ZUG.

Foto 4 V-ZUG kopiëren
De toestellen van de Supreme Line lenen zich perfect tot ‘side-by-side’-gebruik.

2 december 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Tekst Tom Rampelbergh   Beeld V-ZUG

Dat V-ZUG van alle markten thuis is, bewijst de Zwitserse fabrikant op regelmatige basis met de voorstelling van nieuwe toestellen in verschillende productlijnen. Een bijkomend bewijs vinden we in deze Keukenbouw: V-ZUG biedt namelijk oplossingen aan in twee thema’s die we in deze editie behandelen.

Tikkeltje extra

Vacuümlades, warmtelades en systeemlades groeien stilaan uit tot keukentoestellen die in één adem genoemd worden met de ovens, stoomovens en alle andere apparaten die we doodnormaal vinden. Deze tendens is ook V-ZUG niet ontgaan en daarom stelde de fabrikant vorig jaar tijdens Batibouw een uitbreiding van deze productgroep voor. “Deze toestellen zijn een ideale aanvulling op onze ovens en combi-steamers”, verklaart Michel Van Dommelen van V-ZUG. “Wie dat beetje extra dagelijks comfort in de keuken op prijs stelt, vindt in onze lades precies wat hij zoekt.” Recente toevoeging aan het gamma is een volledig integreerbare vacuüm- en warmtelade die perfect kan worden weggewerkt achter het front van de keukenkast. Het fraaie design valt meteen op. V-ZUG integreerde ook een yoghurtfunctie in de warmtelade of accessoires om extern te vacumeren in de vacuümlade (voor wijnflessen of bewaardozen bijvoorbeeld). Van Dommelen: “Het verwarmen van kopjes zodat je kan genieten van die perfecte kop koffie of ingrediënten vacumeren om ze daarna te bereiden met ons Vacuisine-programma in de combi-steamer: de prak­tische functies van onze lades onder­steunen gebruikers die dagelijks de perfecte maaltijd willen bereiden.”

Meer mogelijkheden bij het uittekenen van een keuken dankzij de volledig geïntegreerde vacuüm- en warmtelade.

Ruimte in overvloed

Voor het thema koelen/vriezen selecteerde Van Dommelen twee recente nieuwkomers in het V-ZUG gamma. Vorig jaar zag de innovatieve CombiCooler V4000 het levens­licht. De PureCool-technologie houdt alles in deze bijzonder ruime koelkast mooi koel terwijl de handige MonoFridge-functie het aanwezige vriesvak in slechts enkele uren omtovert in een normaal koelvak. De gebruiker bepaalt zelf hoe hij of zij de CombiCooler gebruikt. “Naast de MonoFridge-functie beschikt dit apparaat over nog andere geweldige functies: de ClimateControl voorkomt ijsopbouw aan de achterkant van het koelgedeelte, houdt de temperatuurverschillen minimaal en recirculeert de vochtigheid voor een optimale bewaring en de NoFrost-functie bespaart gebruikers het vriesvak te moeten ontdooien”, somt Van Dommelen op. Ook het innovatieve ClickShelf-systeem is niet te versmaden. Dit maakt het verplaatsen van de schappen nog eenvoudiger. Bijkomend interessant weetje: de CombiCooler behaalde een A+++ -10% energierating wat het een van de meest energie-efficiënte koelkasten op de markt maakt.

Een groot volume en tal van handige functies: de CombiCooler V4000 koelkast.

Grootse koeling

Onklopbaar qua design en voorraadruimte. De koel- en vriessystemen van de exclusieve Supreme Line voldoen dankzij de aanzienlijke diepte en breedte van de schappen aan deze niet mis te verstane omschrijvingen. Plaats genoeg voor grote hoeveelheden boodschappen. Voeg daarbij een TFT-display met aanraakbediening voor een eenvoudige bediening en het unieke indeelsysteem met InfinityShelf om de schappen van de CombiCooler en de Cooler naar wens in te delen. De laden met SoftTelescope-rails zijn volledig uittrekbaar en het sluitingsmechanisme zorgt voor een langzame en gedempte intrekking ervan. Ook bij deze CombiCooler is een MonoFridge-functie aanwezig om het vriesvak naar een koelvak om te toveren. En last but not least, ClimateControl zorgt met behulp van een actieve luchtrecirculatie voor een langer vers blijven van het voedsel door de temperatuurverschillen zo beperkt mogelijk te houden en de vochtigheid hoog te houden. •

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%