NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Zwarte keukens als summum van elegantie
Flair – Schwarz/Vulkaneiche/Manhattan – Vlkaneiche

Zwarte keukens als summum van elegantie

De kleur zwart in de keuken: wat vroeger als modern accent werd toegepast, is nu de trend geworden. Zwarte keukens zijn het summum van elegantie en winnen daardoor aan populariteit. Moderne planningen vegen het vooroordeel van tafel dat zwart ruimtes kleiner en donkerder maakt. Zeker met deze tips.

Of en hoe zwart past in de keuken, hangt vooral af van de ruimte. Is het een kleine, compacte ruimte of net groot? Is er een open lay-out, die een integraal kleur- en materiaalconcept zinvol maakt? Bij kleine ruimtes met de trendkleur zwart geldt ‘Less is more’. Zo vermijd je dat een ruimte nog kleine oogt. 

Goede verlichting

Licht speelt een bijzonder belangrijke rol in het ontwerp, omdat zwart het vrijwel opslokt. Bij planningen met veel zwart is een grote natuurlijke lichtinval ideaal. Als er geen grote ramen zijn, moet al in een vroege fase over het integreren van verschillende lichtbronnen worden nagedacht. Daarbij zijn zowel werk- als sfeerlicht belangrijk. 

Manhattan – Eiche Nero

Fraaie oppervlakken

Onthou dat niet alle zwart hetzelfde is. Momenteel zijn met name matte oppervlakken zeer in trek. Speciale fronten met anti-fingerprinteigenschappen voorkomen dat hier iedere vingerafdruk zichtbaar is en er permanent moet worden schoongemaakt. Bij Nolte Küchen heten die PLUS en FLAIR. Zodat er meer tijd over blijft voor de belangrijke dingen van het leven.

Ook zwarte fronten met houtdecor zijn zeer geschikt. Eiken nero bijvoorbeeld heeft een bijzondere uitstraling in lichte ruimtes, waarin het zonlicht met de oppervlaktestructuren speelt. Een goed voorbeeld dat zwart ook warmte kan uitstralen.

De details

Ze worden vaak over het hoofd gezien, maar zijn o zo belangrijk: details. Juist bij zwart kunnen zij bepalen of een keukenplanning tot zijn recht komt of niet. Zwarte stoelen, een mooie lamp, een bijpassend vloerkleed en een open kast kunnen in het ontwerp voor visuele cohesie zorgen. Dat geldt ook voor accenten zoals grepen, spoelbak of de bijpassende kraan, die het thema zwart in de details voortzetten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details