NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Wordt het gas of inductie?
Wie kiest voor inductie moet hoogstwaarschijnlijk een nieuwe pannenset aanschaffen.

Wordt het gas of inductie?

Een nieuwe keuken koop je niet elke vijf jaar. Een consument doet het één keer, of misschien twee keer, in zijn leven. Het is dan ook een wezenlijke investering doorspekt met belangrijke keuzes. Een van deze belangrijke beslissingen draait rond de manier van koken. Wordt het koken op gas of inductie? De aankooporganisatie D. Engels erkent het belang van correcte informatie over beide kookopties en wil dan ook, samen met onder meer Novy, elke consument goed en correct informeren.

We trappen een open deur in met dit huizenhoog cliché: koken op inductie of gas, het verschilt enorm van elkaar. En dan hebben we het echt niet alleen over de kookervaring, al is dat misschien wel een van de belangrijkste zaken voor de kok des huizes. “Eén ding hebben ze wel gemeen”, klinkt het bij de aankooporganisatie D. Engels. “Koken op inductie en op gas zijn allebei relatief eenvoudig.”

Gas versus inductie

Het verschil tussen koken op gas en koken op inductie lijkt ons keukenspecialisten uiteraard evident, maar het is niet juist te veronderstellen dat iedereen dit weet. “Daarom lijkt het ons opportuun om steeds dit verschil uit te leggen, zo eenvoudig mogelijk zonder dat het echt kinderachtig wordt”, aldus de aankooporganisatie D. Engels. “Gaspitten vergeleken met kookzones in een kookplaat, bediening met knoppen per gaspit tegenover een touchscreen in de gasplaat om de standen in te stellen, de verschillende functies die bij inductiekookplaten geïntegreerd zijn om een handje te helpen. En uiteraard mag de focus op het onderhoud en de veiligheid niet ontbreken, net als de nieuwe pannenset die waarschijnlijk nodig is wanneer de keuze op inductie valt.” En aangezien een inductiekookplaat elektriciteit gebruikt, is ook het type aansluiting uiteraard anders.

Het team van de aankooporganisatie D. Engels staat klaar om iedereen correct te informeren.

Prijzenslag

De hittebron is het grootste verschil. Aardgas of elektriciteit. Een vraagstuk dat vandaag met de hoge energieprijzen meer en meer op de voorgrond is getreden. “Van alle fornuizen is inductie het meest energiezuinig blijkt uit onderzoek”, aldus de aankooporganisatie D. Engels. “Milieubewust koken? Kies dan inductie. De aanschaf van een inductiekookplaat is dan misschien wel duurder dan van een gasfornuis, met de hoge prijzen van vandaag en de energiezuinigheid van inductie ten opzichte van die gasfornuizen, slaat de slinger misschien wel weer over in het voordeel van inductie. Zeker wanneer de bijkomende functies die het koken makkelijker maken, de veiligheid en de strakke uitstraling mee in rekening worden gebracht.”

Aankooporganisatie D. Engels: “Uit onderzoek blijkt dat koken op inductie de meest energiezuinige keuze is. En je krijgt er voldoende ruimte bij voor alle potten en pannen, met handige begeleidende functies er bovenop.”

Kennis bijspijkeren

De aankooporganisatie D. Engels ziet een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd binnen de grotere keukensector. “We zetten sterk in op ons opleidingsaanbod, in alle divisies van de groep”, klinkt het vanuit de Engels Academy. “Zo hebben we bijvoorbeeld een leuke samenwerking met Novy die de verkoop van de toestellen uit hun Premium Innovation Network koppelen aan het volgen van een specifieke opleiding. Zij geven deze zelf in hun thuisbasis in Kuurne maar ook wij geven deze opleidingen in onze nieuwe uitvalsbasis in Malle. Wie de opleiding volgt en aan alle voorwaarden voldoet, krijgt de toestemming deze toestellen te verkopen. Die zijn trouwens beschikbaar via onze vernieuwde webshop www.engels-electro.be.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details