NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Wonderbaarlijk elegant
Onderbouwmodel Kubus bestaat in vier versies. Op de foto de versie met grote en kleine spoelbak.

Wonderbaarlijk elegant

Dat is Fraceram, Franke’s keramische spoelbak die met haar subtiele vormen en expressieve kleuren zowel klassieke als moderne keukens opfleurt.

Tekst Tom Rampelbergh   Beeld Franke

Een unieke samenstelling van de grondstoffen veldspaat, porseleinaarde, leem en kwarts wordt bewerkt aan 1200°C. Dit geeft aan Fraceram-keramiek haar bijzondere hardheid. De glazuurlaag, in de gewenste kleurtint, wordt dan aangebracht. Deze zorgt voor een duurzame glans en een gelijke gladheid over het volledige oppervlak. Een bijkomende eigenschap van de glazuurlaag is dat ze vuil afstoot. Vuil en vlekken zoals thee of rode wijn zijn eenvoudig met zeep weg te vegen. Bovendien blijft het oppervlak hygiënisch loepzuiver en neemt het keramiek geen geuren of smaken op.

Ambion, een Fraceram-inbouwmodel, met grote spoelbak en groot afdruipvlak.

Verschillende modellen

Franke beschikt over een uitgebreid portfolio spoelbakkenfamilies in verschillende materialen. Ook qua installatiewijze zijn de mogelijkheden legio: inbouw, vlakinbouw, onder­bouw. Spreken we over de spoelbakken vervaardigd uit Fraceram-keramiek, dan bestaat de keuze uit twee inbouwmodellen (Ambion en Maris) en een onderbouwmodel (Kubus). Bij Ambion valt de zijdelingse kraanwerkbank meteen op. Daarnaast zien we een grote spoelbak (423 millimeter breed, 451 millimeter  lang en 207 millimeter  breed) met een groot afdruipvlak. Bijkomende handigheid: de mogelijkheid om de positie van het afdruipvlak en de spoelbak te draaien. Het ventiel opent en sluit via drukknopbediening zodat het niet nodig is met de handen in vuil water te gaan om de spoelbak leeg te laten lopen. Het Fraceram-onderbouwmodel kreeg de naam Kubus en daarvan zijn vier modellen beschikbaar: drie versies met één spoelbak (in verschillende formaten) en één versie met een grote en een kleine spoelbak naast elkaar. De positie van de grote en de kleine bak is omkeerbaar.

Kleurrijk en -vast

Fraceram is beschikbaar in zes kleurvaste accentkleuren: vier blinkende (wit, magnolia, grafiet- en onyxzwart) en twee matte (parelgrijs en antraciet). Deze kleuren, en dus de spoelunits, zijn perfect te combineren met elk keukenwerkblad of keukenfront. Bovendien controleert Franke tijdens de productie heel nauwgezet de kleurconsistentie en verzekert ze op die manier een gelijkmatige afwerking. “Ondanks de interesse van vele consumenten in wat kleur in de keuken blijft wit dé kleur voor onze Fraceram-keramische spoelbakken”, aldus de fabrikant. “Parelgrijs mat is eveneens een kleur die hoge ogen gooit. Deze matte tint is een mooi alternatief voor het typisch blinkende uitzicht van keramiek.”

De zijdelingse kraanwerkbank met drukknop om het ventiel te bedienen.

Onderhoud

Naast eerder genoemde eigenschappen die in een keuken van belang zijn (slijtvast, bestand tegen vuil en vlekken, hygiënisch) is ook het onderhoud van de Fraceram-spoelbak een extra troef. Het volstaat om dagelijks de spoelbak schoon te maken met een zachte vochtige doek en een gewoon afwasmiddel. Geen speciale middeltjes of speciale doeken. “Vermijd wel schurende vloeistoffen of poeders”, geeft Franke als tip mee. “Ook ontstoppingsmiddel of reinigingsmiddelen voor staal of kraanwerk hou je beter uit de buurt van Fraceram-keramiek.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details