NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“Wij leveren echt maatwerk”
Links de garage waar het allemaal begon, boven de huidige showroom en atelier van Webo Keukens te Vorselaar.

“Wij leveren echt maatwerk”

Een geslaagd opendeurweekend net achter de rug, volop bezig met de plannen voor een nieuwbouw-showroom en dagelijks aan de slag om echt maatwerk te leveren. “Wij gaan steeds tot het uiterste”, klinkt het bij de zaakvoerders van Webo Keukens Niko Bellens en Saskia Heylen. En dat mocht de redactie van Keukenbouw aan den lijve ondervinden.

Het pittoreske Vorselaar, daar staat de wieg van Webo Keukens. Het is een prachtig filmscenario van een bloeiende zaak die het levenslicht zag in een garage en stapje voor stapje die garage ontgroeide. Het is een verhaal van ondernemen met een visie, met een passie voor keukens en voor echt maatwerk. “Elke keuken is anders en op zijn manier wel een beetje maatwerk”, aldus zaakvoerder Niko Bellens. “Wij vullen de definitie van maatwerk toch nog anders in dan andere keukenzaken. Vraagt een consument tijdens het gesprek of hun wensen wel mogelijk zijn, dan luidt ons antwoord steevast ja. Als het technisch mogelijk is om te produceren, dan doen we het. Logisch toch?”

Naast een ultramodern machinepark blijft ook manueel vakmanschap onmisbaar.

Modern machinepark

Bellens gaat verder: “Een oudere dame kwam bij ons voor een nieuwe keuken. Ze was nog steeds smoorverliefd op de look van haar oude keuken en vroeg exact hetzelfde. Maar die was natuurlijk nergens meer te vinden. Het schoolvoorbeeld van echt maatwerk. Vandaag prijkt een exacte kopie van haar keuken bij haar thuis. Dolgelukkig is ze.” Bellens neemt ons mee naar het atelier. Vol enthousiasme en passie toont hij ons het geautomatiseerd platenmagazijn, de verschillende CNC-machines en andere werkstations om uit te komen bij de eigen lakkerij. “We leggen de lat hoog”, benadrukt Bellens. “Dankzij de investeringen in de modernste machines en in de mensen die hiermee werken, is dat mogelijk. Uiteraard koppelen we deze investeringen en het vakmanschap van onze mensen aan materialen van uitsluitend hoge kwaliteit. De beste basisplaten met de hoogste densiteit, meubelbeslag van de beste merken en het ultramodern machinepark geven ons de mogelijkheid om de gehele productie in eigen beheer uit te voeren. Voeg daarbij een doorgedreven kwaliteitscontrole tijdens alle stappen van het proces en je voelt meteen waar wij het verschil maken.”

Vernieuwing showroom

Iets meer dan 47 jaar staat er op de teller van Webo Keukens. Dat betekent dat de 50e verjaardag stilaan aan de horizon verschijnt. “Een verjaardag die we graag vieren met en in onze nieuwe showroom”, duimt Bellens. “Want we leveren dan wel echt maatwerk, toch is een showroom om bezoekers en klanten een idee te geven en op weg te helpen een must. De plannen zijn klaar. De eerste aanzet willen we graag dit jaar nog geven om dan volgend jaar vol gas te gaan. Ondertussen blijven we volop aan de slag om de echte maatwerkdroomkeukens te tekenen, produceren en installeren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details