NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“Werkbladen van papier, duurzaamheid ten top”
Paper Stone is bestand tegen hoge temperaturen en is perfect vochtafstotend, ideaal voor gebruik in de keuken.

“Werkbladen van papier, duurzaamheid ten top”

Is het vandaag nog mogelijk om onze manier van denken en werken en vooral ook onze toekomst opnieuw vorm te geven? Het antwoord op deze eerder filosofische vraag luidt volmondig ja, althans bij Engels Surfaces. Paper Stone heet het resultaat van wat ze bij Engels Surfaces het ‘nieuw natuurlijk kapitalisme’ noemen. 

Laten we meteen duidelijkheid scheppen. Paper Stone is een nieuw ecologisch materiaal dat zich uitstekend leent voor de productie van meubels. “Maar ook voor interieurtoepassingen en werkbladen van keukens is het materiaal een topkeuze”, klinkt het bij Daniël Floren, verantwoordelijk voor de divisie Engels Surfaces van de Engels Group. “We zetten ons op de kaart als solid surface specialist en differentiëren graag met speciale en opvallende materialen. Paper Stone past perfect in onze visie, het is namelijk het eerste composietmateriaal ter wereld dat wordt geproduceerd met 100 procent FSC-gecertificeerd gerecycleerd papier en karton.”

Engels Group: “Iedereen vindt zeker zijn ding in het Paper Stone-assortiment.”

Technologisch hoogstaand

Floren vervolgt: “Paper Stone is een mooi, natuurlijk materiaal maar het is evenzeer een technologisch geavanceerd materiaal. In toepassingen waar hoge prestaties essentieel zijn, en dan denken we meteen aan de keukenwerkbladen die dag in dag uit wat te verduren krijgen, onthult Paper Stone zijn beste technische en professionele eigenschappen. Het is namelijk bestand tegen temperaturen tot 180 graden Celcius zonder daarbij oppervlakteveranderingen te vertonen, het is perfect waterafstotend wat meteen ook de eventuele vorming van schimmels en bacteriën tegenhoudt en is gecertificeerd als geschikt om in contact te komen met voedingsmiddelen.”

100 procent groen

Paper Stone is samengesteld uit gestapelde laagjes papier die onder grote druk worden samengeperst en dan worden verzadigd met een gepigmenteerde hars genaamd PetroFree. Deze gepatenteerde hars maakt gebruik van een vervangende grondstof voor wat anders een petroleumderivaat zou zijn. “Deze vervangende grondstof is trouwens een bijproduct van een ander productieproces”, legt Floren uit. “Door het toe te passen bij de productie van Paper Stone gaat het niet verloren of komt het niet ongewild in de natuur terecht. Geen enkel chemisch product wordt gebruikt, alles is volledig natuurlijk. Daarom wordt ook wel eens gesproken over The Earth’s Surface wanneer het over Paper Stone gaat.”

Mooi kleuraanbod

De standaard afmetingen van Paper Stone bladen zijn 3.658 op 1.530 millimeter met beschikbare diktes tussen 2 en 32 millimeter. Andere combinaties van lengtes en breedtes zijn mogelijk op aanvraag. “Met dertien beschikbare kleuren vindt iedereen zeker zijn ding in het kleuraanbod”, voegt Floren toe. “We voorzien trouwens de nodige opleidingen om met het materiaal te werken, al is deze toch wel wat eenvoudiger dan het bij ons al gekende solid surface materiaal. We zijn er van overtuigd dat de beide materialen elkaar mooi aanvullen en heten iedereen welkom om dat te komen ontdekken in onze showroom in Malle.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details