NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Vijf trends onder de loep

Vijf trends onder de loep

‘Beleving staat centraal, ook in de keuken van morgen’

Koken is beleven. Genieten van het moment, de zorgvuldig uitgekozen ingrediënten en het creëren van een met liefde bereide maaltijd. Dit is ook de visie van Elica, dat met de NikolaTesla Unplugged afzuigkookplaat deze beleving, het comfort én het design in de keuken naar nog maar eens een hoger niveau tilt. Met deze innovatie speelt Elica dan ook in op vijf belangrijke trends van vandaag én morgen. NikolaTesla Unplugged, alles wordt eenvoudig. 

Elica NikolaTesla Unplugged:  

 • Elektronische draaiknoppen met een analoge touch & feel 
 • Vernuftige technologie, ten dienste van de eenvoud  
 • Krachtige inductiekookzones en performante maar discrete afzuiging van de kookdampen en -luchtjes, vlak bij de bron 
 • Meervoudig awardwinner 
 • Innovatieve functies die écht een verschil maken 
 • NikolaTesla Unplugged, als onderdeel van een innovatief totaalgamma van inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiging dat aan elke behoefte voldoet 

Vijf trends onder de loep 

1. Herwonnen liefde voor analoog

In deze snel veranderende digitale wereld houden we ervan om af en toe terug te grijpen naar het analoge. Alleen al de terugkeer van de platenspeler en vinyl is daar een treffend voorbeeld van. Het voelt echter en maakt deel uit van een authentieke beleving. Hetzelfde geldt voor de ‘goeie ouwe’ draaiknop op huishoudtoestellen.  

Net daarom werd de nieuwe Elica afzuigkookplaat NikolaTesla Unplugged uitgerust met intuïtieve draaiknoppen, strak vormgegeven voor een professionele, robuuste en kwaliteitsvolle uitstraling. Zelfs de voorheen onverbiddelijke gasliefhebbers laten zich nu overtuigen. Terecht, want net zoals bij koken op gas reageren ook de inductiezones instant op al je bedieningswensen en is de temperatuur zeer precies te regelen.   

Liever toch een ultrastrakke glasplaat zonder knoppen? Dan is er onder meer de NikolaTesla One HP. De bedieningsinterface van deze ondertussen iconische afzuigkookplaat is zelfs volledig onzichtbaar wanneer het toestel is uitgeschakeld. Het product is ook winnaar van de prestigieuze prijs ‘Compasso d’Oro ADI’.

2. Technologie, ten dienste van het comfort

AI en robotica, iedereen heeft er de mond van vol. Nieuwe technologieën zullen de komende jaren ook onze manier van koken beïnvloeden. Elica vervult hier een pioniersrol: vernuftige technologie en nieuwe functies, weliswaar steeds ten dienste van het gebruikscomfort en het culinaire resultaat.  

 • Melting: voor het smelten van boter of het bereiden van delicaat voedsel.  
 • Warming: ideaal voor langzaam koken, zoals bij crèmes of sauzen. 
 • Simmering: sudderen, zonder dat er ongewenst water op de kookplaat terechtkomt. 
 • Tasty-Fry: gezonder frituren, met een smakelijker resultaat. Hiermee bereikt de olie de ideale temperatuur in de helft van de tijd, waardoor het voedsel minder olie absorbeert en dus gezonder is. 
 • Fast-Boiling: brengt water aan de kook in 30% minder tijd, ideaal voor een snelle pasta. 

3. Leefkeuken next level

Keuken en leefruimte worden steeds meer één, met een uniforme inrichting en veel aandacht voor openheid. Door te kiezen voor een NikolaTesla kookplaat met geïntegreerde afzuiging vermijd je een schouwdampkap die afbreuk doet aan dat ruimtelijke gevoel.  

In deze open ruimte eisen we van onze keukentoestellen dat ze efficiënt en stil zijn – geen lawaai of kookluchtjes in de leefruimte – en bij voorkeur ook esthetisch opgaan in het geheel. Elica, dat de reputatie van Italië als designland alle eer aandoet, weet steeds weer die balans te vinden tussen functionaliteit en architecturale esthetiek. Niet toevallig is de NikolaTesla Unplugged afzuigkookplaat nu al goed voor een indrukwekkende collectie aan awards:  

 • Reddot Winner 2023  
 • IF Design Award 
 • Good Design Award  

4. Bewust en gezond leven

We streven naar een gezondere levensstijl. Gezond leven is uiteraard ook gezond eten. Dat begint met de ingrediënten, maar ook hoe je ze bereidt. De Elica NikolaTesla inductiekookplaten maken het met hun slimmer gebruik van energie mogelijk voeding sneller te verhitten en de temperatuur perfect te regelen. Zo verbrandt er niets en blijven alle vitaminen en mineralen beter intact, terwijl de producten worden gerespecteerd en de smaak behouden blijft. 

5. Duurzaamheid: kwaliteitsvol en energiezuinig

We keren ons af van snelle consumptie, de wegwerpcultuur en kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid. En laat dit nu net één van de speerpunten zijn van Elica en de NikolaTeslakookplaten. 

 • Brushless motoren: NikolaTesla kookplaten zijn uitgerust met borstelloze motoren. Deze zijn uiterst stil én garanderen een energiebesparing van ongeveer 70% ten opzichte van traditionele motoren. 
 • Power Limitation: stel het maximale vermogen op voorhand in en optimaliseer het verbruik. 
 • Airmatic: het afzuigvermogen wordt automatisch geregeld voor een doeltreffende afzuiging van de kookdampen en -luchtjes, zonder energieverspilling. 
 • Long life high-performance filters: zijn regenereerbaar, gaan tot 5 jaar mee en zijn 20 keer duurzamer zijn dan standaard houtskoolfilters.  
 • Duurzaamheid zit verweven in het DNA van Elica en dit op de verschillende bedrijfsniveaus: productieprocessen, efficiënt gebruik van hulpbronnen en materialen, toeleveringsketen, hernieuwbare energie, duurzaam verpakkingsbeleid, zorg voor het grondgebied waar het actief is en de mensen die er werken. Dit alles maakt het Italiaanse bedrijf trots op de bereikte doelstellingen en optimistisch met het oog op de strategische mogelijkheden die de komende jaren zullen worden nagestreefd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details