NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Verhuisd om verder te groeien
Het team van Elektrogroothandel D. Engels wil de professionele dealers volledig ontzorgen.

Verhuisd om verder te groeien

De aangekondigde verhuis van de Engels Group is gebeurd. Na 95 jaar te hebben gewerkt in en rond de Paardenmarkt in Antwerpen vinden we de Engels Group nu in de Kempen. Een nieuw gebouwd modern distributiecentrum in Malle is vanaf nu de uitvalsbasis.

De laatste bouwloodjes voor de grote verhuis.

Een boeiend jaar 2022 is het voor de Engels Group met als hoogtepunt de grote verhuis van Antwerpen naar Malle. Omdat voor veel mensen het verlengde weekend van Onze-Heer-Hemelvaart een korte, relatief rustige periode betekent, was het voor de Engels Group een uitgemaakte zaak de verhuis net dan te plannen. “We doen dit om de impact op onze logistiek en bereikbaarheid minimaal te houden”, klinkt het net voor het grote moment. “Heel wat voorbereiding is al gebeurd zodat we met zo min mogelijk ongemakken de werkzaamheden in Malle kunnen hervatten. We zijn ervan overtuigd dat we met deze verhuis onze groei verder zullen stimuleren en dat we onze servicegraad nog zullen verhogen. Alles onder één dak in Malle en niet langer verspreid over enkele locaties, weliswaar vlakbij elkaar, in en rond de Paardenmarkt in Antwerpen.”

Van links naar rechts: Marc, Thomas, Catherine en Jan Engels, derde en vierde generatie van de familie Engels.

Efficiënter werken

Dat alle teams van de hele Engels Group vanuit dezelfde site werken, komt de efficiëntie en synergie alleen maar ten goede. Bovendien maakte de groep van de gelegenheid gebruik om verschillende bedrijfsprocessen in kaart te brengen, te stroomlijnen en verder te optimaliseren. Zo wordt in het magazijn nu gewerkt met een scanningssysteem dat eventuele fouten in de picking maximaal moet uitsluiten. Ook voerde Engels Group voor zowel de binnenkomende als de uitgaande producten extra controles in die eveneens fouten opsporen en vermijden. “De samenwerking met onze leveranciers verliep hierin zeer vlot”, horen we bij Engels Group. “Alle producten van alle leveranciers zijn nu perfect scanbaar wat de werking in ons magazijn optimaliseert. En vermits het bij het team van Elektrogroothandel D. Engels, net als bij de andere teams uiteraard, draait om het volledig ontzorgen van professionele dealers is het uitsluiten van foute leveringen een belangrijk aandachtspunt.”

Bij Electrocook huizen alle topmerken onder één dak.

Toonzaal volgt

De gekende toonzaal in Antwerpen blijft nog even operationeel. “We geven inderdaad de voorkeur aan een stapsgewijze verhuis waarbij we eerst al onze diensten overbrengen en laten inwerken om dan over te gaan tot een volledige inkleding van een totaal nieuwe, 2.500 vierkante meter grote, state of the art toonzaal op ons terrein in Malle”, geeft Engels Group aan. “We bouwen wel een ‘Engels@Work95’ pop-up toonzaal in Malle zodat we hier tijdelijk onze klanten kunnen blijven ontvangen om hen doorheen hun keuzetraject te begeleiden. We mikken op het einde van het jaar als realistische datum om met de showroom klaar te zijn. Wel zeker, de volgende editie van Keukentech zal in Malle zijn. De exacte datum staat nog niet helemaal vast. We houden je zeker op de hoogte!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details