NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Verfijnde en warme natuursteendecors zetten de toon
De nieuwe materialen, voornamelijk composiet, die dit voorjaar het Jetstone-gamma vervoegen.

Verfijnde en warme natuursteendecors zetten de toon

Met haar professionele en moderne productiefaciliteiten is het Nederlandse Jetstone, samenwerkingspartner voor werkbladen van graniet, composiet, keramiek en Dekton, een referentie op de markt. Trouwens niet alleen in Nederland, maar ook in België, Duitsland en Zweden waar deze werkbladenspecialist inzet op verdere groei. Een internationale expansie die zich gaat vertalen in een nieuwbouw, goed voor bijna een verdubbeling van de faciliteiten. 

Verfijning alom met Arabetto, een nieuwe composiet van Caesarstone met elegante aders in jade- en kopertinten op een helder wit oppervlak.

Al heel wat Belgische keukendetaillisten en interieurinrichters vinden hun weg naar Jetstone, met thuisbasis in het Nederlandse Deurne bij Eindhoven, en dit aandeel groeit gestaag. Een uitbreiding van de productiecapaciteit en de ondersteunende diensten drong zich op. Naast de twee bestaande vestigingen – samen goed voor een oppervlakte van 18.000 vierkante meter – bouwt men momenteel aan een extra pand van 16.000 vierkante meter. “Daarmee trekken we volop de kaart van duurzaamheid”, aldus Ad Everse, Jetstone-verantwoordelijke voor de Belgische markt. “Zo komt er geen aansluiting op het gasnet en worden er bijna 7.000 zonnepanelen geplaatst. Het regenwater wordt opgevangen, gezuiverd en gebruikt in de productie bij het verzagen van de platen.” Naast een uitbreiding van de productiecapaciteit komt er ook een trainingscentrum waar zowel eigen mensen als klanten een opleiding kunnen genieten. Verwachte oplevering: medio 2023.

De nieuwe vestiging van Jetstone zal uitblinken op vlak van duurzaamheid.

Meer verfijning en warme tonen

Uiteraard houdt Jetstone de vinger aan de pols van de laatste interieurtrends, wat zich ook nu weer vertaalt in diverse nieuwigheden. Dit voorjaar wordt het aanbod uitgebreid met zes nieuwe Caesarstone composietbladen, voornamelijk geïnspireerd op de natuurlijke schoonheid van natuursteen. Ad Everse: “We noteren een duidelijke trend naar meer verfijning binnen de natuursteendecors. Elegant, luxueus en vooral ook zeer realiteitsgetrouw, wat te danken is aan de geavanceerde productietechnieken.” Het aanbod van Dekton-plaatmateriaal wordt ook aangevuld en wel met de kleur Laurent satin die een donderbruine achtergrond combineert met gouden aders, geïnspireerd op de natuursteen Port Laurent. “Ook de aankomende nieuwe bladen in keramiek ogen heel natuurlijk, met onder meer een fraaie en onderhoudsvriendelijke interpretatie van travertin. Het mag weer allemaal wat warmer, wat niet wegneemt dat de betonlook en zwart-witcontrasten in trek blijven”, vervolledigt Ad Everse. Voor elke woningstijl, iedere ontwerper en elke klant wat wils. 

Mars gepolijst, een stijlvolle composiet met zwartbruine achtergrond en dicht netwerk van grijze en karamelkleurige aders.

Keramiek wint terrein

De markttrends? Ad Everse: “Dekton en keramiek, die uitblinken op vlak van onderhoudscomfort en hittebestendigheid, zijn samen ondertussen goed voor 25 tot 30 procent van de markt van steenachtige werkbladen. Dit aandeel stijgt gestaag, vooral ten koste van natuursteen. Composiet behoudt met een aandeel van 60 procent een stevige leiderspositie.” De stijgende vraag van keramiek vertaalt zich niet alleen in het groeiende aanbod, maar ook in het geavanceerde machinepark. Zo beschikt men in het Jetstone-atelier momenteel al over acht waterjets, speciale snijtafels geschikt voor de verwerking van keramiek. Ad Everse besluit: “Om te anticiperen op de mogelijk naderende materiaalschaarste en onvermijdelijke prijsstijgingen, door duurdere grondstoffen en energie, hebben we in onze magazijnen bovendien proactief grote voorraden van de verschillende materialen aangelegd. Hierdoor kunnen we een betrouwbare, flexibele en oplossingsgerichte service blijven garanderen.” Vooruitziend ondernemen met het oog op klanttevredenheid.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details