NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Verbreed je horizon

Verbreed je horizon

Iedereen heeft licht nodig, overal. Het is dan ook logisch dat een verlichtingsfabrikant een breed scala oplossingen voor verschillende toepassingen ontwikkelt. Ook Hera zet die stap. De fabrikant verbreedt in 2020 haar horizon.

De Duitse fabrikant Hera specialiseert zich in het ontwerpen en produceren van verlichtingsoplossingen die in tal van situaties inzetbaar zijn. Zo beschikken ze over een uitgebreid gamma armaturen die onder de keukenkastjes gemonteerd worden om het werkblad, het fornuis en de spoelbak van het nodige kwalitatieve licht te voorzien. Maar het gamma van Hera bevat meer dan enkel deze armaturen.

Daglicht binnen

De reeds gekende Dynamic White-reeks van Hera kreeg er begin dit jaar een innovatieve nieuwkomer bij. De impact van daglicht op het welzijn van de mens is groot en dat weet ook Hera. Met Sky Window brengt de fabrikant ‘zonneschijn overal waar het nodig is’. “Sky Window laat de gebruiker toe om in elke binnenruimte natuurlijk daglicht te creëren”, legt Michael Hoekstra van Hera uit. “Dit is mogelijk dankzij full-spectrum leds (Sunlike-LED) en een slimme daglichtregeling. We kunnen verbluffende en echte daglichteffecten nabootsen door een verlichte hemel in 3D te simuleren en er een zonnestraling op aan te sluiten.” De gebruikte Sunlike-LEDs zorgen voor een kleurweergave Ra>95. Via het configuratiescherm of de bijhorende app is deze kleurweergave traploos aanpasbaar tussen 2.500K en 10.000K. “Sky Window heeft een indrukwekkende lichtsterkte van 3.000 lux (voor de 60 x 60 cm versie) en 4.500 lux (60 x 120 cm) en dit op een installatiehoogte van 3 meter. De geïntegreerde slimme lichtregeling zorgt voor het 24-uursritme en kan zelfs tussen verschillende tijdzones wereldwijd switchen.” Tot 64 Sky Window-armaturen kunnen parallel worden aangestuurd en geschakeld. De twee beschikbare formaten zijn 60 x 60 cm (inbouwmontage) en 60 x 120 cm (inbouw- en opbouwmontage).

foto-1-hera-kopieren

Een catalogus vol hoteloplossingen.

 

Nieuwe markten aanboren

Hera zet ook in op een heel specifieke sector, iets helemaal anders dan de keukenbranche. Tijdens de voorbije vakbeurs EuroShop lanceerde de fabrikant haar hotelgamma met armaturen voor hotels en op schepen, een specifieke branche met specifieke wensen en behoeften. “Ons hotelgamma laat toe designconcepten tot in detail te realiseren, zelfs in hutten en gastenkamers op cruiseschepen”, benadrukt Hoekstra. “Onze nieuwe hotelcatalogus telt 48 toepassingen en staat boordevol mogelijke toepassingen en oplossingen voor tien verschillende voorbeeldkamers zodat deze op een hoogwaardige en aantrekkelijke manier worden gepresenteerd. We beperken ons gamma weliswaar niet tot grote hotelketens of particuliere (kleinere) hotels. Ook eigenaars van hostels, slaapzalen voor studenten, jeugdherbergen en woonzorgcentra vinden ongetwijfeld hun gading in onze catalogus.”

Zo ontwikkelde Hera een serie leesarmatuurtjes die het hotelconcept mooi aanvullen. BL1-LED, zo heet de reeks, zijn armaturen in een tijdloos design die bovendien eenvoudig te bedienen zijn. Inbouw- en opbouwversies zijn beschikbaar. De kop van de armatuur is heel flexibel waardoor quasi elke positie mogelijk is. BL1-LED is beschikbaar in een zwarte en rvs-afwerking met een kleurtemperatuur van 3000K. “Bovendien levert de reeks met een CRI>90 en een lichtstroom van 100 lm/W echt leescomfort”, voegt Hoekstra toe.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details