NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Veilig terug op café en restaurant

Veilig terug op café en restaurant

Het is een bekend gegeven: hygiëne in de keuken vraagt speciale aandacht. Het wassen en desinfecteren van de handen staat centraal bij de gebruikers van sanitaire voorzieningen in openbare gelegenheden (restaurants, cafés, bars…) en is ook essentieel in de keuken.

Om aan die vereisten te voldoen, zijn er procedures ontwikkeld om het risico op besmetting zoveel mogelijk te beperken.  Maximale hygiëne, zowel in de keuken als in de sanitaire voorzieningen voor de bezoekers, is vereist. Meer dan ooit is de installatie van sanitaire voorzieningen met tal van aan de openbare ruimte aangepaste functionaliteiten essentieel en contactloze oplossingen zijn dan ook zeer gewild.

Geen manueel contact

Om te voldoen aan de aanbevelingen van de gids voor goede hygiënepraktijken (GBPH) of aan de EG-verordening 852/2004, moeten de sanitaire voorzieningen van openbare toiletten en professionele keukens uitgerust zijn met middelen voor het wassen en drogen van de handen op de juiste plaatsen. Bovendien moeten de lokalen voorzien zijn van wastafels met stromend water en van producten die nodig zijn voor het reinigen en ontsmetten van de handen.

Elektronische of mechanische zelfsluitende kranen en zeep- of alcogeldispensers zonder handmatig contact en zo meer: DELABIE biedt een ruim assortiment oplossingen aan die voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen. Zo stoppen elektronische kranen zodra de handen het sensorveld verlaten en sluiten zelfsluitende kranen automatisch een paar seconden nadat ze zijn geactiveerd, zodat er tijd is om de handen te bevochtigen of te spoelen. Ook de roestvrijstalen handwasbakken vol­doen perfect aan de hygiënenormen. Zowel de mechanische versies, met kniebediening, als de elektronische versies garanderen een contactloze reiniging. Er is dus geen manueel contact vereist, waardoor overdracht van ziektekiemen via de handen wordt voorkomen en maximale hygiëne gegarandeerd is. De norm stelt eveneens dat kranen voor het wassen van voedsel en spoelapparatuur moeten gescheiden zijn van de wastafel, en dat de toiletten in geen geval rechtstreeks toegang mogen hebben tot de ruimten waar het voedsel wordt gehanteerd.

lav_hotel_baila_binopticmural_olddelabie-copie-kopieren

De sanitaire voorzieningen van het restaurant moeten voldoen aan de hygiënische eisen.

 

Waterdichte handhygiëne

De sanitaire voorzieningen van het restaurant moeten voldoen aan de hygiënische eisen en meer specifiek aan die eisen betreffende handhygiëne. Handhygiëne is in feite een hele keten van opeenvolgende toepassingen in de sanitaire voorzieningen van een openbare plaats, van het toilet of het urinoir tot de wastafel. Naast het correct wassen van de handen is ook het correct drogen ervan een essentieel gegeven in de handhygiëne. Een natte huid heeft namelijk een groter risico op bacteriële overdracht dan een droge huid.  Daarom adviseert de GBPH handdoeken voor eenmalig gebruik of elektronische handendrogers.

Verspilling voorkomen

In de strijd om bacteriën op afstand te houden, wassen we bovendien onze handen langer en vaker. Gemiddeld wassen we driemaal vaker en tweemaal langer de handen. Dit heeft dus een belangrijke impact op het waterverbruik. Bij conventionele kranen ziet de gebruiker tijdens het inzepen van de handen liters water in de wastafel stromen: een grondige wasbeurt kan tussen 40 en 50 seconden duren. Zo is het oververbruik van warm en koud water enorm toegenomen en kan het oplopen tot bijna 60 liter water per dag en per persoon. Het is essentieel om op alle openbare plaatsen systematisch kranen te installeren die dus niet alleen zorgen voor een maximale hygiëne, maar ook een aanzienlijke waterbesparing mogelijk maken. De ecologische en economische belangen blijven namelijk van cruciaal belang. Vandaag de dag is hand­hygiëne meer dan ooit nood­zakelijk geworden. De sanitaire voorzieningen van DELABIE zijn speciaal ontwikkeld voor plaatsen zoals restaurants, hotels, enzovoort. Handhygiëne en waterbesparing maken deel uit van het DNA van het bedrijf, net als een bijzondere weerstand tegen vandalisme en intensief gebruik, en het gemak van installatie en onderhoud.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details