NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Veel dampkapnieuws onder de zon
NikolaTesla Flame, een gaskookplaat met geïntegreerde afzuiging.

Veel dampkapnieuws onder de zon

ELICA doet haar naam van ’s werelds grootste dampkappenfabrikant alle eer aan. Na een flink rondje productintroducties in 2020 doet de Italiaanse fabrikant dit in 2021 opnieuw met enkele uitbreidingen van bestaande collecties én totaal nieuwe producten. Beginnen doen we met een vorig jaar geïntroduceerd buitenbeentje.

ELICA won met Lullaby al enkele internationale designawards.

Baanbrekend buitenbeentje

NikolaTesla. Een opvallende naam voor een opvallende reeks bij ELICA. De uitvinder, elektrotechnicus en natuurkundige Nikola Tesla wordt gezien als een van de grootste ingenieurs en uitvinders aller tijden. Hij is bij het grote publiek gekend als de uitvinder van de wisselstroomgenerator en andere belangrijke componenten van het huidige elektriciteitsnet. Een passende naam voor een speciale collectie bij ELICA, zo dacht men bij de fabrikant. De NikolaTesla-reeks is namelijk de eerste dampkappenreeks bij de fabrikant waarbij de afzuiging in de kookplaat zelf wordt geïntegreerd. Enkele jaren na de introductie is NikolaTesla een flink uit de kluiten gewassen reeks waar recent een nieuw en uniek buitenbeentje aan werd toegevoegd. Naast de inductiemodellen met centrale afzuiging kwam ELICA namelijk met NikolaTesla Flame op de markt, de eerste gaskookplaat met centrale afzuiging. Een geavanceerde technologie, een uitgebreid onderzoek en een groot aantal tests garanderen de veiligheid van
het toestel.

Geringe inbouwdiepte

“Een uitbreiding van een bestaande reeks, maar wat voor één”, opent Jan De Moor, Business Development Manager BeNeLux. “De inbouwunit Hilight-X krijgt er een klein broertje bij, al is klein niet meteen de juiste term. De reeds bestaande versie met een inbouwdiepte van 30 centimeter krijgt een variant met een inbouwdiepte van slechts 16 centimeter, zonder bij deze in te boeten aan de hoge afzuigkracht (krachtig en stil) en de elegante look (een aantrekkelijk roestvrijstalen paneel en twee ledstrips).

Met een inbouwdiepte van slechts 16 cm beschikt Hilight-X over de kleinste inbouwdiepte beschikbaar op de markt, zonder in te boeten aan afzuigcapaciteit.

Eyecatcher

De plafondunit Lullaby is dan weer net het tegenovergestelde van Hilight-X. “Niet qua prestaties want die zijn eveneens heel straf te noemen”, aldus De Moor. “Maar waar Hilight-X vlak met het plafond wordt ingebouwd, is Lullaby een opbouwunit die opvalt door haar esthetisch karakter. De in het oog springende houten bekisting, beschikbaar in verschillende vormen, maakt van Lullaby de echte hoofdrolspeler in de keuken.
En dankzij de verschillende mogelijkheden qua afwerking kan Lullaby zijn rol in elke stijl van
keuken spelen, zonder daarbij de afzuigprestaties uit het oog te verliezen. Een knappe krachtpatser!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details