Platform over design en techniek in de keukenbranche
Producten

Van oudsher gelinkt aan de keuken

Met ongeveer 100 jaar kennis en knowhow op de teller kan je gerust stellen dat de naam Culot en natuursteen...

granidesign-foto-1

13 januari 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Met ongeveer 100 jaar kennis en knowhow op de teller kan je gerust stellen dat de naam Culot en natuursteen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Meer zelfs, de firmanaam Granidesign Culot en natuursteen worden in één adem met elkaar vernoemd.

Londerzeel, Vlaams-Brabant. Hier is Granidesign Culot gevestigd, met als zaakvoerders Thierry en Lesly Culot, de vierde generatie reeds in de familie. De roots van het bedrijf liggen in het begin van de jaren 1900. Het is dan dat August Culot, de overgrootvader van de huidige zaakvoerders, begint met het bewerken van natuursteen en grafstenen. “Vandaag is het bewerken van natuursteen nog steeds een belangrijke pijler”, aldus Thierry Culot. “De productie van keukenwerkbladen op maat is onze core business en natuursteen, met marmer voorop, is de laatste jaren aan een revival bezig.”

Thierry Culot: “Kom bij ons uit een ruime voorraad marmerplaten de gewenste plaat kiezen.”

Uniek exemplaar

Marmer is één van de soorten natuursteen die door Granidesign Culot tot een keukenwerkblad op maat wordt verwerkt. De Londerzeelse firma zet daarnaast ook in op de productie van werkbladen in composiet, Dekton, keramiek en graniet waardoor het verschuivingen in populariteit snel opmerkt. “Het klopt dat marmer het de voorbije jaren wat lastiger heeft gehad”, bevestigt Thierry Culot. “De aantrekkingskracht van het nieuwe materiaal en de ‘betere’ eigenschappen ervan verklaren deze shift naar onder meer composiet. Vandaag zien we de tegenovergestelde beweging. Meer en meer klanten kiezen resoluut voor een natuurproduct. Marmer is het resultaat van een productieproces dat vele jaren in beslag neemt. Een sterke troef waarom vele mensen voor marmer kiezen is de zekerheid dat je een uniek exemplaar aanschaft. Elke marmerplaat is immers uniek. Nergens anders ter wereld zal je dezelfde plaat met dezelfde kleuren en dezelfde adervorming ontdekken. Marmer heeft wel meer aandacht nodig in onderhoud, maar dat beseffen de mensen wel. Klanten die bij ons hun platen kiezen krijgen bovendien van ons een duidelijke uitleg over hoe ze dit moeten aanpakken. We leggen ook uit dat andere materialen misschien beter bestand zijn tegen bijvoorbeeld krassen, hitte of vlekken. Maar wie kiest voor marmer, kiest voor de authenticiteit van een keukenwerkblad.” 

Lookalike

Thierry Culot: “We gaan regelmatig zelf naar Italië, nog steeds het land bij uitstek als het om marmer gaat, om steengroeves te bezoeken. Vooral Verona en Carrara staan dan steevast op het programma. We kiezen er marmer die we voorstellen in projecten. De populariteit van marmer zien we bovendien ook op een ietwat andere manier verschijnen. Het is de aanbieders van werkbladen uit keramiek niet ontgaan dat marmers goed scoren bij de consumenten. Zij spelen hierop in door keramiekbladen met een marmerlook aan te bieden. Deze zien er uit als marmer maar beschikken over de eigenschappen van keramiek wat betreft bestendigheid tegen hitte, krassen en vlekken. Al is het natuurlijk niet hetzelfde als een echter marmer.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%