NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Uitpakken met licht
Novy Pureline Frame, een dampkap… en meer.

Uitpakken met licht

Dat Novy naast dampkappen en kookplaten nu ook verlichting aan haar portfolio heeft toegevoegd, kon je al lezen in een vorige editie van Keukenbouw. Dat Novy bijzonder trots is met deze acquisitie mochten de bezoekers van Area30 aan den lijve ondervinden. Nog voor ze de stand betraden, vielen de verschillende verlichtingsoplossingen al op.

Hoe belangrijk een goede verlichting in de keuken is, hoeven we niemand meer uit te leggen. De keuken is namelijk uitgegroeid tot de belangrijkste en drukst bezochte ruimte in de woning en dan komen die hogere eisen vanzelf. Functioneel licht om de taken goed te kunnen uitvoeren en sfeerlicht voor een gezellige sfeer tijdens het eten en erna zijn een must. “Ook bij Novy steeg de belangstelling voor verlichting”, bevestigt Francis Gistelinck, kersvers CEO van Novy. “Licht is een van de belangrijkste ingrediënten in de keuken en dat moet dus altijd goed zijn.”

Bediening via handbewegingen voor de drie verlichtingsarmaturen.

Met de hand

Ontwerpers Matthijs Jansen en Jorg De Bont geven aan de stijlvolle lichtobjecten van hun hand ook enkele belangrijke ingrediënten mee. Zo is de bediening uniek want deze gebeurt via handgebaren, gesture control dus. Droge of natte handen, vuil of proper, simpelweg met de hand een beweging maken volstaat om het licht aan of uit te doen. Daarnaast is de vormgeving consequent strak en brengen herkenbare stijlelementen eenheid in de keukenverlichting. “En de samenhang met dampkap en kookplaat niet te vergeten, een zeer belangrijke troef voor Novy”, voegt Gistelinck toe.

Assortiment van drie

Vandaag bestaat de verlichtingscollectie van Novy dus uit drie armaturen. De Novy Pendant is een stijlvolle design pendelarmatuur die verkrijgbaar is in lengtes van 90 tot 300 centimeter. De eenvoudige handbeweging hierboven besproken volstaat om het licht te dimmen of te versterken. Dat is ook zo bij de strak vormgegeven Novy Wall die, zoals de naam al aangeeft, aan de muur  wordt bevestigd. “Ideaal voor bovenkasten of voor wie de keuken wil voorzien van design wandverlichting”, aldus Gistelinck. “Novy Shelf vormt met zijn minimalistisch ontwerp dan weer een mooi silhouet aan de muur. Novy Shelf is tegelijkertijd een verlichtingsarmatuur dat licht schijnt op het werkblad en een legplank waarop je extra accessoires een plaats kan geven. Met een simpel gebaar aan de bovenkant van Novy Shelf verander je de functionele verlichting op het werkblad naar sfeerverlichting.”

Extra ruimte voor accessoires.

Een eyecatcher boven elk kookeiland

“Een moderne dampkap moet functioneel zijn maar tegelijkertijd ook een designelement”, weet Gistelinck. “Pureline Frame bestaat uit een robuuste metalen frameconstructie en een krachtig maar fluisterstil Novy Pureline afzuigsysteem. In het frame passen legplanken in om het even welke stijl, kleur of materiaal. Ideaal om het design van de keukenkasten door te trekken naar de dampkap. Je bepaalt zelf hoeveel frames je wenst, met hoogtes van 70 of 80 centimeter. Hierin kan een legplank van maar liefst 75 centimeter breed worden geïntegreerd. En ook Pureline Frame beschikt over geïntegreerde verlichting. Deze is dimbaar en kan afgestemd worden op de bijgeleverde leds onderaan de frames. Pureline Frame werkt, net als alle andere Pureline-modellen, via krachtige randafzuiging. Recirculatie is standaard geïntegreerd. Een garantie dus voor een sfeervolle en kwalitatieve kookervaring.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details