NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Totaalpartner voor stevigere marktpositie

Totaalpartner voor stevigere marktpositie

De vakman die een totaalproject kan realiseren, is voor de klant een aantrekkelijke partij. Voor je eigen activiteiten kan zo’n totaalaanpak echter ook een extra last betekenen, want het vergt meer leveranciers, meer coördinatie en dus minder tijd voor je kernactiviteiten. Tenzij je zoals Guido Poels, zaakvoerder van Cevek, in zee gaat met een partner die je over de volledige lijn ondersteunt.

Cevek werd in 1972 opgericht als verwarmings­specialist, maar breidde zijn activiteiten het voorbije decennium aanzienlijk uit. Sinds 2015 heeft het bedrijf volwaardige afdelingen voor het ontwerp en de plaatsing van badkamers en keukens op maat. Die zijn vanaf de opstart aangesloten bij aankoopgroepering Brio. “In wezen gaat onze samenwerking nog verder terug”, zegt Guido Poels. “Voor onze sanitaire toestellen kloppen we al meer dan tien jaar aan bij groothandel ECK. Toen zij samen met Brio een groep vormden, was onze aansluiting een logisch gevolg.”

must1-kopieren

Brio is niet enkel een aankoopgroepering, maar biedt ook ondersteuning

 

Totaalprojecten in de lift

Poels heeft in ieder geval nog geen seconde spijt gehad. Noch van de diversificatie van activiteiten, noch van het partnership met Brio. “Zowel particulieren als bouwfirma’s gaan voor hun nieuwbouwproject graag in zee met een totaalpartner, maar ook in de renovatiemarkt zijn totaalprojecten in opmars. Het gebeurt regelmatig dat we bij een klant komen om een ketel te vervangen, maar dat het gesprek gaandeweg ook over een nieuwe badkamer en keuken gaat. Als totaalaannemer sta je dan sterk, met een partner die ook effectief datzelfde totaalpakket aanbiedt nog sterker.”

Als enige aankoopgroepering in België ijvert Brio voor aankoopdeals voor keuken- als badkamerbouw. “Wij hebben een directe link naar fabrikanten in zowel keukenbouw als sanitair, en zijn daarenboven verbonden aan de Connect+ groep”, zegt Peter Vanthienen van Brio. “Zo slaan we voor onze partners niet alleen een interessante slag bij de groepsaankoop van keuken- en badkamermeubilair, tegels en andere materialen, maar kunnen we onder diezelfde gunstige voorwaarden ook alle gevraagde elektro aanbieden.”

dsc_4359-kopieren-kopieren

Dankzij een directe link met de Connect+ groep kan ook alle elektro onder gunstige voorwaarden verkregen worden. (Beeld: Cevek)

 

Eerlijke partner

Het zijn niet alleen de scherpe prijzen die voor Poels het verschil maken. “Als detailhandel-installateur verlies je al eens je particuliere klanten aan de groothandel. Ze gaan daar naar de showroom, krijgen een goede deal en besluiten om het zelf te doen. Dat is een jammere realiteit. Maar bij Brio is het anders. Zij stellen zich exclusief ten dienste van de vakman.”

Poels stuurt zijn klanten dan ook met plezier en vertrouwen naar de toonzaal van Brio in Herentals. “In onze eigen showroom kunnen we slechts een beperkt deel van het aanbod opstellen. De toonzaal van Brio vormt een mooie aanvulling. Bovendien weet ik dat mijn klanten er op een professionele manier geholpen worden. Als iets technisch niet haalbaar is, dan zullen ze daar ook eerlijk advies over krijgen.”

dsc_4326-kopieren-kopieren

De showrooms van Cevek en Brio werken aanvullend. “Op elke locatie wordt onze klant even professioneel geholpen.” (Beeld: Cevek)

 

Logistieke ondersteuning

Als aankoopgroepering onderscheidt Brio zich door sterk in te zetten op ondersteuning, zowel inzake communicatie als wat de logistiek betreft. “Zeker dat laatste maakt ons het leven gemakkelijker”, zegt Poels. “Brio zorgt er voor dat levertijden en afroepplaatsen gerespecteerd worden, kijkt na dat alles netjes gesorteerd en verpakt is en verdedigt onze belangen bij schadegevallen of andere discussies met de fabrikant. Daardoor staan wij aanzienlijk sterker in onze schoenen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details