NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
To the future, and beyond! Franke combineert futuristisch design met groene duurzaamheid

To the future, and beyond! Franke combineert futuristisch design met groene duurzaamheid

Stijlvol leven en wonen in gezonde harmonie met de natuur, het milieu en de problematiek die hierrond bestaat. Ofwel, Solarpunk in een notendop. Deze designbeweging vertrekt vanuit de nood naar een gezonde groenere toekomst en legt in zijn ontwerpen de focus op futuristische en strakke details. Solarpunk onderzoekt de oeroude band tussen mens en natuur en vertaalt dit in zijn biophilic design. Laat je door keukenspecialist Franke inspireren en transformeer het hart van je woning naar een moderne oase van milieuvriendelijk design.

Icon kraan met uittrekbare uitloop, zwart mat. Prijs: €956,83 incl. BTW.

Mijmeren naar morgen

Solarpunk in architectuur en design staat voor gestroomlijnde vormen of strakke, afgemeten lijnen. Het knipoogt naar de natuur of doet speculeren naar de toekomst en hoe deze eruit zal zien. De Icon kraan van Franke doet met zijn hoekig design exact dat en geeft je keuken een futuristisch karakter. Afgewerkt in een zwart matte kleur vangt de kraan ieders oogopslag en geeft het de keuken een nieuwe, modernere betekenis.

Atlas Neo Sensor kraan met zwenkbare uitloop, industrieel zwart. Prijs: €942,65 incl. BTW.

Can’t touch this!

Door de stijgende prijzen van energie en levensmiddelen zoeken we naast een stijlvol interieur ook naar een design dat ons financieel ten goede kan komen, design dat ons kan helpen besparen. De Atlas Neo Sensor kraan is met zijn strak gebogen ontwerp niet alleen een eyecatcher in de keuken, zijn waterbesparende technologie maakt hem ook de perfecte milieuvriendelijke partner. Met een simpele zwaai doet de infraroodsensor het water stromen, tot 30 seconden, waarna de kraan zichzelf uitschakelt. Het systeem bespaart tot zo’n drie liter water per wasbeurt en is bovenal hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

Links: Vital kraan met zwenkbare uitloop, chroom/gun metal. Prijs: €692,48 incl. BTW. Rechts: Vital kraan met beweegbare uitloop, chroom/gun metal. Prijs: €1019,67 incl. BTW.

Schone designstroom

De afvalbergenketens op onze planeet dijen in recordtempo verder uit met plastiek als één van de grootste boosdoeners, denk wegwerpflessen en verpakkingen. Franke zocht naar de perfecte vertaling van duurzaamheid meets efficiënt design, en goot deze om in de Vital kraan. Deze kraan filtert zo’n 99% van de aanwezige bacteriën uit het water maar behoudt alle gezonde mineralen, waardoor je zonder zorgen kan genieten van fris kraanwater. Geen plastieken flesverpakkingen en geen transport, door kraanwater te drinken sparen we het milieu op diverse vlakken.

Mythos 2gether kookplaat met ingebouwde dampkap, glad/zwart glas. Prijs: €3924,15 incl. BTW.

Natuur versus design: 1-1

Solarpunk staat voor strak en clean design, zonder onnodige extra’s. De Mythos 2gether kookplaat van Franke is een modern gevormde inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging. Dit compacte 2-in-1 keukentoestel is discreet, efficiënt en maakt een logge dampkap compleet overbodig. Met de innovatieve technologie van de motor behoort de kookplaat bovendien tot de hoogste energie-efficiëntieklasse. De Mythos 2gether past met zijn subtiel design in iedere keuken en zorgt voor meer vrijheid bij het inrichten.

AQ-Sense dampkap, glad/rvs. Prijs: €2014,26 incl. BTW.

Conversatiemateriaal

Design in letterlijk dialoog met zijn omgeving? Het lijkt misschien toekomstpraat, maar niets is minder waar. De AQ-Sense dampkap werd zo door Franke ontworpen dat het communiceert met de omgeven lucht en zijn kwaliteit. De innovatieve toepassing ‘Air Quality Sense’ opteert als het zesde zintuig van de keuken en monitort de luchtkwaliteit en herstelt die door vuile luchtdeeltjes te verwijderen. Met een handige app bestuur je de dampkap, waardoor je zelfs op afstand de luchtkwaliteit van je woning op peil houdt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details